x

Nystartet Esbjerg-festival klar med program

Nystartet Esbjerg-festival klar med program

"Folk & Fæstival" er navnet på et nyt tiltag fra det vestjyske. Tanken er enkel: lad os få en folk-festival i Esbjerg, der fordrer både upcoming og etablerede folkemusikere. Og sandelig om det ikke lykkedes. 

Blandt andre byder festivalen på store internationale folkemusik-navne som Troy MacGillivray, Allan Dewar og Mike Hall. Af store danske kunstnere finder man blandt andet Afenginn, Under Byen, H.P. Lange & Hugo Rasmussen og de kritikerroste Dreamers Circus.

Foruden en lang række etablerede kunstnere på koncertprogrammet samarbejder den nystartede festival også med vækstlaget, der blandt andre huser ROD, FOD, MGK SYD, Syddansk Musikkonservatorium og Folkalicious, der alle bidrager med koncertindslag til festivallen.

Benjamin Kirketerp, der selv går på Syddansk Musikkonservatorium og bor i Esbjerg, synes, at Folk & Fæstival er et super tiltag i en landsdel, der ellers har for vane at stå i skyggen af storbyerne Aarhus og Københavns store festivaludvalg.

– Folk & Fæstival er nok også et reklamefremstød for folkemusiklinjen på Syddansk Musikkonservatorium. Den (linjen, red.) flytter fra Odenseafdelingen til Esbjergafdelingen, der begge hører under Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole (SMKS). Så måske er det for at sætte grundstenen til et fundament, siger Benjamin Kirketerp til GAFFA.

Blandt de øvrige optrædende er Direktør Rasmussens Balorkester, The Islanders, Klepti Klepti, Sky Mountain Bluegrass Boys, Jensen/Sand, Vinther/Heebøl, Slingshot med flere.

Arrangementet løber af stabelen i Kr. Himmelfartsferien den 28.-31. maj.

Følg arrangementet på Facebook.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA