x

Hør nyt nummer med Damon Albarn

Hør nyt nummer med Damon Albarn

Damon Albarn er 28. april klar med sit første regulære soloalbum – det ved vi. Hvad vi ikke vidste var, at Blur-forsangeren ville give endnu en forsmag på herlighederne, der venter med udgivelsen af Everyday Robots. Albarn har allerede præsenteret tre præ-lyt med numrene "Everyday Robots", "Lonely, Press Play" samt "Mr. Tembo". Sidstnævnte blev desuden opført under hans koncert på verdens største branche-fest for musikere South by South West. (Se GAFFAs dækning af South by South West her)

Det aktuelle nummer hedder "Heavy Seas of Love" og er afslutningsnummeret på skiven. Og hvis nummeret er toneangivende i forhold til det resterende album, er der masser at glæde sig til for den Albarn-interesserede lytter. Som titlen antyder, indeholder "Heavy Seas of Love" nemlig masser af varme vokaler fra både Damon Albarn og gæstevokalist Brian Eno. Eno og Albarn lægger ud unisont i første vers, med små artikulationsforskelle og rytmiske synkoperinger, som synes at fremme et ægte og håndskåret feel til nummeret.

Ydermere gør de bløde klaverklange deres job fremragende og bringer med lethed Brian Eno-lytteren ind i "Music For Airports"-universet. Det fjerlette klaverspil akkompagneres af sumpet stortromme og blid percussion, klokkespil og surf-guitar, elbas og klap – og unisone korstemmer på omkvædet. Nummeret er generelt feel-good og antyder, at Everyday Robots kan gå hen og blive et klasse-produceret album.

Nummeret afsluttes med en sampling-lignende sekvens – en sekvens, der er lignende den, som åbner albummet med nummeret "Everyday Robots". Om albummet kan leve op til den hype, der er omkring den efterhånden 46-årige sangers soloprojekt, får vi at se – men det tegner godt.

Hør "Heavy Seas of Love" herunder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA