x

KarriereKanonens 12 udvalgte til Spot er fundet

KarriereKanonens 12 udvalgte til Spot er fundet

In Lonely Majesty, Xolo Island, I'll Be Damned, For Akia, De Danske Hyrder, Phenix, Kristian Warren, Ann See, The Attic Sleepers, Sonja Hald, König og Keep Camping. Det er navnene på de 12 bands eller artister, som kom igennem fagjuryens nåleøje til KarriereKanonen. De 12 udvalgte rummer både mænd, kvinder, bands og solister, mens den musikalske genre-inddeling rummer alt fra hardrock og stodderrap til følsom folk og eftertænksom elektropop.

Talentmassen har været massiv igen i år, og udvælgelsen af de udvalgte har været et hårdt løb. 

- Som i de foregående år har det været benhårdt at snævre ind til 12 navne. Og vi er nok endt med det mest spraglede felt nogensinde. Nogle søger helt ind i det skramlede og organiske, andre går direkte efter at kreere virkelig lækker pop. Nogle er til fis og ballade, andre til hudløs ærlighed. Og fordelingen mellem dansk og engelsk lyrik er næsten lige. Men fælles for dem er, at alle har en knivskarp stil og virkelig noget på hjerte. Så vi glæder os til at se, hvordan de kommer til at udvikle sig i de kommende måneder, siger jurymedlem og vært på P3, Nicholas Kawamura.

Som ovenstående antyder, er feltet knivskarpt. Desuden har mængden af artister været ganske overvældende i år; omkring 1000 bands havde den 5. marts stemplet ind i konkurrencen, og i dag blev første del af udskilningsløbet eksekveret.

Næste skridt for de 12 bliver en række coaching-sessions og karriererådgivning, inden de debuterer på Spot Festival den 2.-3. maj. Herefter bliver de 12 til otte, som alle får spilletid på årets Smukfest i august – hvor også de tre vindere bliver annonceret. 

Præmien er et skræddersyet karriereudviklingsforløb, som har vist sig som fordelagtigt for flere. Blandt tidligere KarriereKanonen-artister finder man Magtens Korridorer, Marie Key Band, Tue West, The Eclectic Moniker, Djämes Braun, Dance With Dirt, Kaliber og The Minds of 99 blandt mange andre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA