x

GAFFA anmelder unikke BBC-koncerter

GAFFA anmelder unikke BBC-koncerter

BBC-festivalen Electric Proms byder fra onsdag og over weekenden på en række særlige koncerter. Og GAFFA rapporterer fra tre af dem, der på papiret ser mest spændende ud.

Først og fremmest optræder Blur-frontmanden, dyrepasseren i Gorillaz og pretty boy'en Damon Albarn (billedet) med sit nye superband, The Good, The Bad And The Queen. Ud over Albarn tæller medlemmerne The Clash-basisten Paul Simonon - manden, som smadrer sit instrument på "London Calling"-coveret - guitarist og keybordspiller fra The Verve, Simon Tong samt den nigerianske trommeslager Tony Allen, der betragtes som én af grundlæggerne af afrobeat-genren. Torsdag aften spiller de for første gang hele det album, de udgiver i 2007 - et album, som er produceret af Dangermouse.

Men allerede onsdag aften er der nyt under solen. Her giver countrypopperne i The Magic Numbers nemlig en forsmag på deres andet udspil, "Those The Brokes", som skal følge op på den stærkt roste debut fra sidste år. Den opnåede både at blive nomineret til en Mercury Music Prize og ikke mindst at blive nummer 32 i Gaffas kåring af årets udenlandske plader. Førstesinglen, "Take A Chance" kom i mandags, mens albummet er ude i november.

I forlængelse af Magic Numbers kommer Paul Weller forbi med hemmelige gæsteoptrædener - angiveligt i skikkelse af aktuelle og tidligere aktører på den engelske musikscene. Sammen finder de sange frem fra Wellers 30-årige karriere - en karriere skudt i gang af de i England voldsomt elskede The Jam.

Ud over GAFFAs anmeldelser kan selv opleve festivalen, hvor blandt andre The Who, The Raconteurs, Kasabian og Jamiroquai også spiller op. BBC har nemlig lagt begivenheden an som et stort multimediecirkus, så du kan se koncerterne på festivalens hjemmeside. Find ud af detaljerne på http://www.bbc.co.uk/electricproms


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA