x

Ice-T’s nye album udsat for boykot i USA

Ice-T’s nye album udsat for boykot i USA

Over hele USA er der pladeforretninger, der sætter foden ned, når det gælder den 48-årige, noget fallerede, rappers seneste pladeudspil. Coveret tenderer efter kritikernes mening det pornografiske, og så sikkert som amen i kirken vender dele af det amerikanske erhvervsliv derfor ryggen til. De vil simpelthen ikke sælge den slags griseri.

På pladens cover, der bærer titlen ”Gangsta Rap”, ligger Ice-T tilsyneladende og sover i bar røv, med en ligeledes afklædt stripper-kæreste som et lagen af appetitvækkende kød. Rapperens dolk er dog ikke synlig, ej heller er Coco, som stripperen hedder, åbenlyst ”bevæbnet”. Godt nok er hun nøgen som sin kæreste, men begge er efter danske standarder forholdsvis tækkelige. Kravet fra pladesælgerne er, at rapperens selskab sætter et klistermærke hen over de kriminelle områder.

Ice-T formår med sit nye udspil igen at skabe kontroversiel omtale. Manden er en sand kunstner, når det kommer til provokation, hvilket er en lidt underlig affære i USA, hvor dobbelte standarder i medierne er dagens orden. Til al virakken har Ice-T blot et skuldertræk til overs: ”Hvad kan jeg sige? Jeg har gjort de her ting i årevis. I skulle se det billede, hvor Cocos ben ikke ligger over mig”, udtaler rapperen til Daily Mail i England.

For 14 år siden udkom rapperens crossover-projekt BodyCount med "Cop Killer". Dengang havde pladebutikkerne ikke nær de samme betænkeligheder ved at sælge skiven, på trods af entydig glorificering af politimord. Senere blev titelnummeret dog strøget af censuren, og de oprindelige skiver med "Cop Killer"-tracket er i dag mange penge værd.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA