x

Spil Dansk Dag er over os

Spil Dansk Dag er over os

Spil Dansk Dagen blev oprindeligt til i 2001 på initiativ fra KODA, men en lang række organisationer fra det danske musikliv støtter op om projektet. Det overordnede formål med dagen er at skabe opmærksomhed omkring danske komponister og kunstnere.

Et særligt fokus i år er på bevarelsen af det lokale musikmiljø i de mange kommuner, der skal lægges sammen ved årsskiftet. Således har KODA fået 1 mio kroner af kulturministeriet til at tegne et billede af det musikalske Danmarkskort, som opstår i forbindelse med kommunesammenlægningerne i det nye år.

Hver af de 98 nye kommuner får dermed en koncert med en folkekær kunstner, der dels synger egne numre, dels opfører årets danske sang - gerne sammen med elever fra den lokale musikskole. Blandt de danske kunstnere i ”Spil Dansk Sammen”-korpset er blandt andre Esben Just, Dicte, Tobias Trier og Steffen Brandt.

Udover at hver Kommune får en kunstner "tildelt", foregår koncerterne også på utraditionelle steder.
Tobias Trier (billedet) skal bogstavelig talt sætte den nye Rudersdal Kommune på skinner, når han skal spille i S-toget mellem Birkerød og Holte, og Musikskolerne i Odder og på Samsø bliver forenet på Samsøfærgen med hjælp fra Sara Grabow.

Af andre koncerter i dag kan nævnes Nephew i Radiohuset, Cæcilie Norby i Pumpehuset og Thomas Buttenschøn på forbrændingen.
Det samlede program kan ses på Spil Dansks egen hjemmeside.

Se dagens fulde program HER


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA