x

Stjerner takker nej til penis

Stjerner takker nej til penis

Alle kan tilsyneladende være enige om, at Rytteriet leverer humoristisk satire. Særligt deres "Kør den ind med penis"-sketch har vakt en del latter, når Rytteriets skuespillere tager danske klassikere under kærlig behandling og udskifter væsentlige ord med ordet "penis". Lidt plat på skrift, men ganske morsomt, når det ruller over sendefladen. Det er dog ikke alle danske kunstnere, der er lige begejstrede for at lade de sjofle covers af deres sange medvirke, når Rytteriet udgiver en dvd senere i år. Det skriver Bt.dk.

Anne Linnet, Sebastian og Poul Krebs er enige om, at det er sjovt, når Rytteriet "mobber" deres sange, men de har alligevel betænkeligheder ved at lade Rytteriet udgive deres versioner af de dansk-klassikerne "Tusind Stykker", "Hodja Fra Pjort" og "Sådan Nogen Som Os". I Rytteriets omskrivning bliver de naturligvis til "En Penis Kan Gå I Tusind Stykker", "Penis Fra Pjort" og "Sådan Nogen Som Os Har Brug For En Penis". 

Til trods for Rytteriets producenter flere gange har spurgt de tre danske kunstnere om lov, har de fået et respektfuldt nej tak. Poul Krebs blev advaret af Ivan Pedersen, bedre kendt som Ivan Laban fra "Hvor Skal Vi Sove I Nat", der også fungerer som rådgiver i komponistforeningen DPA. Krebs uddyber: 

- Jeg synes, at Rytteriet er hylende morsomme, og jeg synes egentlig, at det var så godt ramt af Rytteriet, men Ivan mente, jeg skulle overveje, hvad der kunne ske, hvis jeg stod på en festival, og 5000 mennesker pludselig sang "penis" i stedet for "kærester". Og så var det også noget med at Anne Linnet og Sebastian havde sagt nej, og den klemme ville jeg ikke sidde i, så jeg sagde også nej.

Det tegner altså ikke til, at albumaktuelle Krebs skifter sin nye albumtitel "Asfalt" ud med det mindre asfalterede "Penis". I den henseende er det jo heller ikke sikkert, at GAFFAs Jan Opstrup Poulsen ville have kvitteret med fire stjerner for sangerens udspil.

Humoren er heller ikke spildt på Sebastian, men han udtrykker bekymring for, hvordan omskrivningen af sangen påvirker det yngste publikum:

- Men jeg havde hørt, at børnehavebørn allerede gik rundt og sang "penis" i stedet for "Hodja", og den massive eksponering på dvd af min børnesang var jeg ikke begejstret for, siger Sebastian.

Anne Linnet er lidt mere kortfattet. Hun har sendt BT en sms, mens hun er på ferie:

- Jeg elsker Rytteriet, men jeg elsker "Tusind Stykker" højere.

Selvom man må respektere de tre danske kunstneres valg, kan vi andre jo stadig godt køre den ind med penis og få et godt grin lige her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA