x

Se ny musikvideo med The Minds of 99

Se ny musikvideo med The Minds of 99

The Minds of 99 har tidligere ligget som P3's Uundgåelige med deres hit "Det Er Knud Som Er Død". Nu er de gået skridtet videre og har filmet en flot og energisk musikvideo til at ledsage deres vindersang fra KarriereKanonen 2013. Se den her forneden.

Teksten bygger på et digt af den danske forfatter Tom Kristensen, som skrev et hyldestdigt til den danske nationalhelt Knud Rasmussen, da denne afgik ved døden i 1933 efter sin 7. Thule-ekspedition. Men den har også en særlig betydning for den danske gruppe. Den er nemlig samtidig gruppens startskud.

Forsanger Niels Brandt fortæller, hvordan en ven gav ham et gammelt postkort, hvor digtet stod skrevet. Inspirationen slog øjeblikkeligt ned, og Brandt forfattede sangen, som han var så tilfreds med, at han besluttede sig for at spørge sine venner, om ikke de havde lyst til at danne et orkester med ham. En klog beslutning, må man konstatere.

Musikvideoen dyrker den slags kølige 80'er-æstetik, der også knytter sig til gruppens lydlige univers. Samtidig indfanger den også fragmenter af den energi, der kendetegner gruppens højtændte live-koncerter. 

For tiden er The Minds of 99 i London for at få mastereret deres kommende debutalbum. Udgivelsesdatoen er endnu ikke fastlagt, men indtil da kan man jo lune forventningerne med "Det Er Knud Som Er Død".

Se den her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA