x

Christopher: Hvis folk vil ha’ en popstjerne – så får de en popstjerne

Christopher: Hvis folk vil ha’ en popstjerne – så får de en popstjerne

Se en ny, eksklusiv fotoserie med Christopher i GAFFAs gallerisektion.

Christopher fra Amager vandt folkeskolens Melodi Grand Prix-konkurrence fem år i træk, men var også fodbolddreng. Musikken trak dog det længste strå, og i en alder af kun 22 år har han markeret sig som det store teenpop-idol, hvor der bliver skelet målrettet til den amerikanske drøm, både i forhold til inspiration og målsætning for egen karriere. Efter råd fra en ven af familien, en generation over vores unge krøltop, bed han hovedet af al skam og gik op på pladeselskabet EMIs kontor i en frokostpause med sin guitar og kastede sig samtidigt ud i sin efterhånden velkendte falset. Han blev ikke sendt hjem med mantraet "ti år lænket til øvelokalet", men fik i stedet en pladekontrakt.

Tiden fra boldglad teenager på Amager til teen-idol, primært hos tøserne, gik rigtigt stærkt, og så blev opmærksomheden heller ikke mindre, da hjertet begyndte at galoppere. Når det tilsvarende så sker for landets største kvindelige popstjerne, er der dømt forsidestof, og ikke kun med kindkys og den røde løber. Christopher blev – og er for mange fortsat – Medinas kæreste, men det ser det nu ud til, at der bliver lavet om på. Ikke kun fordi forholdet er fortid, men endnu mere at dømme ud fra reaktionerne på sangerens nye materiale, primært singleforløberen Told You So fra albummet af samme navn.

Indtil videre er vurderingen, at sangfuglen har vokset med opgaven, og publikum har tilsvarende taget godt imod, at Christopher denne gang satser på mere tidløs pop, der henvender sig mindre direkte til det helt unge boyband-segment. Christopher er klar i spyttet: Seebach gør det godt, Medina er ikke kun eks, men også pissedygtig, men hvorfor nøjes med at fokusere på fem millioner, når der er over seks milliarder på kloden. Med andre ord, inspirationen er Drake, Miguel, Bruno Mars, Michael Jackson, John Mayer (man er vel guitarist) og så – selvfølgelig – Justin Timberlake. GAFFA mødte en glad og inspireret ung solist med energien og selvtilliden på plads, for hvem situation er enkel og klar: "Folk ser mig som en popstjerne – så de får en popstjerne". Hæng på, hvis du vil høre i lidt nærmere detaljer, hvad det lige er, den popstjerne-faktor går ud på.

 

Jeg kommer fra et umusikalsk hjem

– Siden jeg var 12, har jeg siddet og spillet guitar i mor og fars kælder. En af min fars venner overtalte mig til at gå op og spille for det store pladeselskab. Jeg fik muligheden, gjorde det, men jeg var ved at skide i bukserne. Jeg spillede nogle af mine egne sange og nogle John Mayer-covers. Jeg gik derfra og tænkte, at det var noget lort. Men så ringede de, og pludselig fik jeg sgu en pladekontrakt og røg hurtigt i studiet. Lige pludselig havde jeg lavet min første single og video, spillede udsolgt i Lille Vega og havde varmet op for Medina. Det var "over night", det er gået så stærkt, at jeg stadig næsten ikke kan fatte det.

Kommer du fra et hjem med klaver?

– Overhovedet ikke, faktisk et meget umusikalsk hjem, der var sgu ingen mor og far, der gik og sang derhjemme. Men det tiltalte mig bare totalt, "hokus pokus, Christopher i fokus," du ved, ha, ha. Jeg var fodbolddreng, men musikken har bare været der altid, jeg ved ikke hvorfor. Som guitarist faldt jeg totalt for John Mayer, men ellers har jeg altid været en kæmpe popdreng. Elsker Bruno Mars og Michael Jackson, har hørt en masse Backstreet og N'Sync, men har lige været igennem en længere hiphop-periode, hvor jeg har hørt en masse Kanye blandt andet, det tror jeg godt, man kan høre på den nye plade.

Læs en meget længere udgave af interviewet i GAFFAs artikelsektion, hvor Christopher blandt andet taler om forholdet til Medina, om de to sidste heftige år og om at være med i Natholdet med Anders Breinholt.

Se en ny, eksklusiv fotoserie med Christopher i GAFFAs gallerisektion.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA