x

D-A-D 30 år: Først siger vi ja, så spørger vi om honoraret

D-A-D 30 år: Først siger vi ja, så spørger vi om honoraret

"What happens on the road stays on the road" siger Stig med et skælmsk smil. En sandhed med modifikationer fra bassisten, der mener, at to strenge på instrumentet er mere end rigeligt, til gengæld må den gerne være formet som en raket. I øvrigt med bassisten iført hjelm, nederdel eller kunstige øjenvipper, som når det blonde, slanke fyrtårn går på scenen. For manden med de afsindige uniformer, behørigt sekunderet af resten af kvartetten, fik munden ganske gevaldigt på gled, da GAFFA frittede Danmarks ikoniske, vel nok største og mest sejlivede rockorkester ud om en god gang røverhistorier fra nu 30 år i øvelokaler, studier, medier, men først og fremmest på landevejen.

Og nationalorkesteret fejrer jubilæet med maner. 30-30-30 lyder parolen. Tekstet for hørehæmmede vil det sige 30 danske klubjobs, 30 udenlandske klubjobs, 30 festivaler, og – som det sig hør og bør for en afholdt fødselar –det løse. Turmanager Troels Bjørn forventer, at Jesper Binzer får sagt: "god aften og velkommen" rundt regnet 110 gange i løbet af 2014, tæl selv på hvor mange forskellige sprog. Vi, der har rundet hjørnet for mere end et par år siden, ved, at 30 ikke er nogen alder.

Det ser ud til, at publikum er enige, der er fortsat gang i butikken, og det i dén grad. Et hurtigt kig i tour-kalenderen afslører de kolde fakta. Bortset fra "2014" er det ord, som optræder hyppigst "udsolgt". Varen bliver leveret hver eneste aften, og hvad fritid angår, ligger det i 2014 (med lidt held) for d'herrer Binzer, Binzer, Sonne og Petersen på udvalgte søndage og mandage. Men også på en arbejdsdag er der god tid til at hygge sig.

GAFFA mødte kvartetten på udsolgte Posten i Odense og snakken flød, indtil kort før bandet skulle på scenen. Hold godt fast, for her kommer 30 røverhistorier fra 30 år i overhalingsbanen, der lever op til ikke så få sex, drugs & rock'n'roll-klichéer, men også oprigtige og reflekterende stunder fra medaljens bagside, som 30 år med speederen i bund selvfølgelig også byder på. "It's after dark now and Disneyland is closed" lyver Jesper Binzer notorisk. Portene er nærmere fortsat åbne på videste gab. Døm selv. "Mine damer og herrer, Damen und Herren, ladies and gentlemen (indsæt selv) will you please welcome D-A-D" alias Disneyland After Dark. Som altid "good clean family entertainment you can trust".

Vi bringer en røverhistorie hver dag i marts i kronologisk rækkefølge.

29. 2014

Først siger vi ja – så spørger vi om honoraret

Cobber: – Når vi er lidt længere fremme på året, tror jeg, at vi kommer til at sætte rimeligt meget pris på vores weekender, som kommer til at ligge søndag, mandag, for at sige det mildt. Men det hårde er ikke at spille koncerter. Danmark er et lille land og let at komme rundt i. Det hårde er, når man skal op klokken lort om morgenen for at spille en festival, der ligger røv-langt væk. Af sted i shuttlebusser, ikke have noget hotel og få i alt tre timers søvn. Men vi er blevet bedre til at organisere tingene, sådan at vi kan bruge mere tid på at spille. Det er fandeme smart.

Jesper: – Danmark er som en SFO i forhold til at turnere sammenlignet med resten af verden. Det er sødt og blødt, køleskabet er fyldt, og der er varm berna (bernaisesovs, red.), når vi ankommer. Men det er da totalt fedt, at vi kan fejre jubilæum med at spille overalt, og at folk stadig gider at komme og høre os. Tænk hvis vi skulle spille tre klubber i Danmark, men det havde sgu også været i orden på en måde. Men vi er spillemænd. Får vi et tilbud, siger vi først ja, bagefter spørger vi, hvad vi får for det. Det er fedt at spille klubjobs, vi fik inspirationen efter at have spillet på SXSW i Texas, hvor vi var helt tæt på publikum igen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA