x

Se The Migrant give et nummer på SXSW

Se The Migrant give et nummer på SXSW

Midt i marts fandt verdens største musikbranchefestival South by Southwest (SXSW) i Austin, Texas med omkring 2000 koncerter over hele byen i løbet af en uge. GAFFA TV var med, og vi har blandt andre mødt The Migrant alias Bjarke Bendtsen, der her fremfører nummeret "Climbers" helt akustisk. Se sangen nedenfor.

Vi har også interviewet The Migrant, og det gik som følger:

Er der nogle singler/plader/festivaljobs i fremtiden som vi kan se frem til?

– Ja, jeg har indspillet et nyt album med mit band fra København, som udkommer til august. Det har fået titlen "Flood" efter et af numrene på pladen. "Climbers" er første single fra det album, og der er nok et par stykker mere at hive op af hatten i løbet af sommeren og efteråret. Der er også nogle videoer at se frem til.

Pt. er vi booket til Altonale i Hamborg og nogle jobs i Odense, Aalborg og Aarhus 15.-17. maj. Vi satser på at turnere en masse til efteråret.

Hvordan gik koncerterne i Austin? Blev I kontaktet af nogle pladeselskaber?

– De to koncerter, jeg spillede med bandet gik rigtig godt. Især den officielle showcase lørdag aften på det gamle hotel Driskill fra 1800-tallet. Masser af mennesker og et virkelig ekstravagant sted at spille. Jeg blev kontaktet af to amerikanske publishers forud for festivalen, som også kiggede forbi vores showcase. Hvad det præcis fører til, ved jeg endnu ikke. Vigtigst var nok, at et Austin-baseret selskab, jeg har været i dialog med siden de hørte os i efteråret på CMJ-Festival i New York og på Fun Fun Fun Festival i Austin, stadig er meget interesseret i at udgive næste album. Der er sket nogle ting som gør, at de kan få mere gennemslagskraft i både USA og Europa, så jeg tror på, det giver mening at signe med dem. Men jeg må hellere vente med at nævne navne, til kontrakten er underskrevet.

Helt kort, hvad handler Climbers om?

– Jeg tror, det handler om at skrue lidt ned for forventninger og nyde en god øl, mens den er kold. Jeg er en stor fan af zenbuddhisme og japansk koan-praksis, så det er måske derfor, der er en ged, der kommer og blander sig. Hvis det ikke giver mening, kan man jo altid bare høre musikken og ikke tænke så meget over teksten.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA