Freja Kirk – Følepigen følger sin mavefornemmelse

Freja Kirk – Følepigen følger sin mavefornemmelse

Se flere billeder af Freja Kirk i GAFFAs gallerisektion

Lige siden Freja Kirk som 12-årig komponerede sange sammen med bedsteveninden på børneværelset i en haveforening i Sydhavnen, har musikken været det sted, hvor den nu 27-årige sangerinde har fundet sig et frirum. Det sted, hvor alt andet omkring hende forsvinder, og hvor hun er allermest til stede.

Hvor nogle mennesker skriver dagbog og låser deres inderste tanker inde, krænger Freja Kirk sin sjæl ud på sit nye album Monophobia, hvor det altoverskyggende tema er kærlighed. Ikke noget nyt tema, når det kommer til sangskrivning, men det vigtigste i denne verden, påpeger Freja Kirk. Og netop kærlighed går hånd i hånd med angsten for at være alene. Deraf albummets titel.

– Jeg har kastet mig hovedkulds ud i nogle forhold og gået "all in", og når man føler den vanvittige forelskelse og elsker et andet menneske sindssygt højt, kan man også blive endnu mere bange for, at der skal ske dem eller sig selv noget. Jeg kan blive helt panisk ved tanken, fortæller Freja Kirk, der pejler sig frem efter sin mavefornemmelse og beskriver sig selv som en rigtig føle-pige.

                                                                                                

Psykologtimer hos kollegerne

Forliste forhold og stormende forelskelse har allerede været i fokus på Freja Kirks to singler Forever og Go, der nu bliver fulgt op med hendes debutalbum, som byder på pop med kant og Freja Kirks modne stemme, der på én gang er rå og blid.

Albummet er blevet til i tæt samarbejde med den svenske producer og trommeslager Marcus Lilliequist og producer- og sangskriverduoen Granity (Emil Towity og Alexander Grandjean), der blandt andet er kendt for deres arbejde med kunstnere som Snoop Dogg, Nneka, Medina, Kato og Ida Corr.

Ud på de små timer i skæret fra stearinlys har de i fællesskab komponeret sangene på Monophobia under terapi-lignende forhold, fortæller Freja Kirk, der sidder og nipper til en café latte i lokalerne hos Mermaid Records.

– Nogle af de bedste sessions, jeg har haft med de her drenge, er, når vi har siddet og drukket rødvin og lige pludselig får en vild ide til en sang. Så kan vi sidde i timevis og snakke om kærestesorger eller en specifik oplevelse, vi har haft. Fuldstændig ligesom, hvis man var til psykolog.

 

Med hjælp fra Voice

Tilbage i 2012 nåede Freja Kirk til et punkt, hvor hun følte, at det var tid til en personlig udfordring og tilmeldte sig derfor sangkonkurrencen "Voice – Danmarks største stemme", hvor hun imponerede dommerne og endte under Sharin Foos vinger. Som bekendt gik sejren til L.O.C og Kim Wagner, men det er ikke noget, som sangerinden begræder i dag.

– Hvis det ikke havde været for Voice, sad jeg ikke her nu. Jeg fik smagt på, hvad det vil sige at skulle synge og gå til prøver hver dag, og se nu – nu står vi her med mit første album så kort tid efter.

Det seneste års tid har Freja Kirk skabt opmærksomhed omkring sig selv ved at rykke scenen til intime rammer i private lejligheder under de såkaldte pop-up koncerter, hvor hun har spillet for et lille publikum, der har vundet adgang gennem hendes Facebook-side. Freja Kirk ser gerne, at fremtiden byder på mange flere af den slags koncerter, men først gælder det Jazzhouze 15. april, hvor Freja Kirk for første gang slår dørene op for betalende gæster.

 

Hvem?

Freja Kirk er 27 år. Hvis hun virker bekendt, kan det være fordi, hun deltog i første omgang af sangkonkurrencen "Voice – Danmarks største stemme", hvor hun blandt andet gjorde sig bemærket med fortolkningen af Gnarls Barkley-hittet Crazy.

Hvad?

– Det er meget svært at genredefinere sin egen musik. Men det er popmusik med kant, og det er jo egentlig en ret bred genre. Vi har i albumprocessen med vilje forsøgt ikke at begrænse os til en bestemt genre og lavet præcis det, vi synes, føltes rigtigt.

Hvor?

– Jeg er vokset op i en haveforening i Sydhavnen i et meget musikalsk hjem med en far, der var professionel pianist på Det Kgl. Teater og en mor, der ofte sang og spillede klaver. Jeg er yngste i en søskendeflok på tre, og min storebror spiller også musik. I dag bor jeg på Nørrebro, og jeg trives godt med storbyens larm og liv i gaden.

Se flere billeder af Freja Kirk i GAFFAs gallerisektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA