x

Se rendyrket VHS-romantik med Flod

Se rendyrket VHS-romantik med Flod

Den Aarhus-baserede kvartet Flod er klar med en forpremiere på deres nye musikvideo, "Joki". Nummeret er førstesingle fra kvartettens debutalbum, "Kurs", som udkom i september sidste år. Ifølge medlemmerne kom nummeret som en forløsning og var medvirkende til, at to års skriveblokering blev brudt, og albummet "Kurs" skrevet på to måneder. Du kan se musikvideoen eksklusivt her forneden.

De fire medlemmer af Flod beskriver selv deres lyd som 'folktronica', og de anvender også en ganske eklektisk instrumentering til at skabe de lange og komplekse lydbilleder, der udgør de fire sammenhængende numre på "Kurs". Live anvender de hyppigt blæsere og strygerinstrumenter samt samplings for at genskabe numrenes dybdedimensioner. Tonemæssigt rammer de en mere end tydelig snert af det fjerne Orienten.

Trommeslager Nikolaj Sodemann uddyber: "Jeg synes, at det er den evne den østerlandske musik har til på én gang at være mystisk og umiddelbar. Traditionel japansk/kinesisk folkemusik er sjældent specielt kompliceret eller proppet med alle mulige melodier og hvad ellers, men det kan alligevel skabe helt vild meget stemning og forskellige billeder i hovedet på folk."

Daniel Clifton, piano og laptop, supplerer: "Vi har snakket meget om, at det bombastiske og pompøse, der mødes med noget elegant og skrøbeligt på en måde er en ting, der går igen både i musikken, billedkunsten, arkitekturen og så videre, og det i lang tid har været et ideal for vores egen musik."

Det er da også Østen der står på menuen i "Joki", hvor knitrende, analog VHS-bånd viser udsnit af Maos Kina - lige fra folkegymnastik til den smukke natur - mens bandet interagerer flimrende på toppen. Musikvidoen er produceret i samarbejde med Julie Torpegaard, som også har tegnet det anmelderroste pladecover til "Kurs", og Bjørn Karmann, som tidligere har lavet musikvideoer for bl.a. Chief 1. Måske man kan beskrive den som en hyldest til karaokevideoens ubevidst akavede vilkårlighed og VHS-båndets nostalgifrembringende og drømmende, udslidte farveunivers.

Flod fulgte udgivelsen af debutalbummet op med koncerter i både ind- og udland blandt andet godt modtagne optrædener på Spot Festival i Aarhus og Reeperbahn Festival i Hamborg. I december sidste år indgik de et samarbejde med managementselskabet Enough Said Music, og det nye år byder således på flere nye koncerter. "Kurs" kan findes på diverse streamingtjenester samt iTunes.

Se musikvideoen til "Joki" her og prøv, om du kan synge med:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA