x

Ny dansk superduo klar med debut

Ny dansk superduo klar med debut

To danske musikere har længe rumsteret i det skjulte med et fælles projekt. Kristian Finne Kristensen, som netop har udgivet det meget roste album "Space" under navnet Chorus Grant, og Nikolaj Manuel Vonsild, forsanger i ligeledes roste When Saints Go Machine, udgiver den 9. juni mini-albummet "Ragazzi" som duoen Cancer.

Vonsild er kendt for sin karakteristiske, smukke og soulede stemme,
 der blomstrer midt i When Saints Go Machines musikalske maskinpark. Kristensen er kendt for sin varme og nærværende stemme bakket op af den analoge lyd fra guitar, bas og trommer i Chorus Grant. I Cancer træder begge musikere ud af deres vante sammenhænge og mødes i et tredje musikalsk rum. 

Bandet spillede deres første koncert under CPH:DOX i november 2012 og har siden kun spillet fem udvalgte koncerter. Live spiller Cancer i en fire-mands besætning, som man kan opleve eksklusivt på dette års Roskilde Festival, som også blev offentliggjort i går.

Mini-albummet "Ragazzi" kommer til at bestå af seks numre. Nis Bysted, der også har produceret for blandt andet Iceage, Choir of Young Believers og Thulebasen, har sammen med Nikolaj og Kristian produceret. Med de to herrers historie in mente kan man forvente voldsomme og smukke fremtidsballader, der emmer af nærvær, urolig ro og en melodiøsitet, der med sin dybe melankolske understrøm skærer sig igennem følelsesregistret.

Chorus Grant udgav tidligere i år sit andet album "Space" til flotte anmeldelser. GAFFAs Rune Schlosser skrev i sin fem ud af seks stjerners anmeldelse: "Space består netop af det - plads. Plads til melodierne og en intelligent udsmykning, der er fantastisk veldoseret. Og plads til Kristian Finnes vokal, der aldrig har lydt smukkere."

Sidste år udgav When Saints Go Machine "Infinity Pool". Den modtog fire stjerner af GAFFAs Christian Erin-Madsen under overskriften: "Nye fængende lydlandskabslag fra den kreative kvartet." When Saints Go Machine har siden deres dannelse i 2007 markeret sig som en af Danmarks mest interessante og internationalt-favnende elektro-pop-grupper.

Lad os lige se en video fra hver af de to førnævnte kunstnere, så vi kan prøve at forestille os, hvad vi måske kan forvente til juni.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA