x

Sun Kil Moon kommer tilbage

Sun Kil Moon kommer tilbage

Sun Kil Moon står bag ét af årets hidtil mest velmodtagede album, "Benji". I tirsdags gæstede Sun Kil Moon Vega, og gik du nu glip af koncerten og går og ærger dig, skal du altså ikke vente årevis for at få en ny chance for at fange Mark Kozelek på en dansk scene. Han vender nemlig tilbage i front allerede til august, hvor han først spiller på Atlas i Aarhus den 19. august og igen gæster Lille Vega den 20. august.

Mark Kozeleks sange bliver kaldt "good company for misery". En rammende beskrivelse af den hyper-produktive sangskriver, der som få andre formår at gøre sine hverdagslige historier til universelle erfaringer enten i eget navn eller under aliasset Sun Kil Moon. 

Hans senste udspil "Benji" er blevet vel modtaget blandt verdens anmeldere. Albummet kredser om døden. Kozeleks sange er omsorgsfulde portrætter af venner og familie, fortalt usentimentalt, men ærligt som til dagbogen. Motiveret af døden eller frygten for den bliver personernes historier fortalt gennem Kozeleks stærkt personligt farvede anekdotiske pen. GAFFAs Rune Schlosser blev dybt rørt af udgivelsen og kvitterede med seks ud af seks stjerner:

"Han har begået intet ringere end et skæbnefyldt og ufattelig dragende mesterværk, der må høste nye lyttere. Oh sol og måne, hvor er det godt i selskab med en af melankoliens mestre – vi følger ham gerne med ind på skæbnernes gravplads."

Den franske forfatter Celiné skrev på et tidspunkt, at når man står i dødens skygge, kan man ikke gøre andet end at le. Humoren blev dog Peter Lykke Madsen en smule for meget, da han overværede koncerten i tirsdags. Den fyldte for meget i forhold til det seneste albums vægtige sange, og Madsen kvitterede med tre stjerner

"Jeg foretrækker da så klart min Kozelek i godt humør, men der er simpelthen en grænse for, hvor mange gange en joke er sjov, og aftenens koncert fremstod mest som et studie i at spilde scenetid. "Being Mark Kozelek is not easy", konkluderede hovedpersonen selv hen imod slutningen af koncerten, med det var egentlig heller ikke nogen udpræget fornøjelse for os andre."

Mark Kozelek har nu hele to chancer for at gøre det om, og det kan man kun glæde sig til.

Billetter til Sun Kil Moon på Atlas, Aarhus, tirsdag den 19. august kan skaffes her.
Billetter til Sun Kil Moon i Lille Vega, onsdag den 20. august kan skaffes her.

Hør sangen "Richard Ramirez died today of natural causes" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA