x

Hæver pension og åbner rockbar

Hæver pension og åbner rockbar

Nogle gange skal man glemme alt det praktiske i verden, lytte til sit hjerte og følge sin drøm. Det var præcis det, pladeselskabsdirektøren Michael H. Andersen, tv–producenten Bjarke Ahlstrand samt nordisk katalog-ansvarlig hos Nordisk Film Jacob Fischer Krøll gjorde, da de åbnede bar og spillestedet Zeppelin den  29. marts 2014 i hjertet af Vesterbro Torv.

Og den slags skal man selvfølgelig ikke gøre halvhjertet. Det er alt eller intet. Både Bjarke Ahlstrand og Fischer Krøll har derfor droppet gode jobs i mediebranchen for i stedet at sælge øl, kaffe og intime koncertoplevelser 70 timer om ugen. Hvad skal man også bruge pensionen til, når det kommer til stykket. Det handler om at lade ens "freak flag fly", mens man stadig kan.

- Man skal have det sjovt, mens man lever livet, og det er sundt at stoppe op og evaluere sit liv. Hvad vil man bruge sin tid på, og hvad giver ikke mening. Rockmusik betyder alt for mig, og Zeppelin giver mit liv mening, så derfor har jeg hævet min pension og kastet mig 100 procent over min gamle drøm om at åbne en rock-bar, udtaler Jacob Fischer Krøll, nu bar-chef på Zeppelin.

Det er den klassiske rock, der kommer til at dominere på Zeppelin. Lydtapetet kommer til blive et kulørt mix af Zeppelin, Doors, Neil Young, Dylan, Stones, Black Sabbath, Kings Of Leon, Ghost, Pink Floyd, Baby Woodrose, Mike Tramp, Rival Sons, Thin Lizzy, Soundgarden, Kashmir, Pearl Jam, Tom Waits, Nick Cave, Radiohead, Bruce Springsteen, Wolfmother, Deep Purple. 

For Michael H. Andersen har det at befinde sig i pladebranchen været øjenåbnende. Han har været vidne til en branches fald, og han har derfor fundet trøst i det faktum, at en god, gammel øl ikke kan digitaliseres og downloades. Han siger:

- Jeg fik et wake up call. Jeg indså, at jeg var en del af en branche, hvor indspillet musik ingen værdi har længere. Men man kan ikke digitalisere en bajer. Der er så ekstremt mange synergieffekter i forhold til at have et musikselskab i samme bygning som en bar og et spillested. Ja, det er nærmest utroligt, at der ikke er nogen, der har gjort det før.

Med sig tager Andersen også Musikselskabet Target Group, der blandet andet huser The Floor Is Made Of Lava, Erik Clausen, Agnes Obel, Malk De Koijn med flere, og flytter efter ti år på Frederiksberg ind i de nye lokaler på Vesterbro.

Mangler du et sted at nyde en fyraftensøl, hvor Hendrix stadig blæser ud af højtalerne, som var det 1968, kan du begive dig ind i hjertet af Vesterbro. Baren havde åbningsreception sidste weekend, og er nu klar til at offentliggøre sit live program for foråret. Se det her:


Ons 2 april - kl. 20.00
Steffen Jungersen Q&A med Ken Hammer (Pretty Maids)

Fre 11 april - kl. 21:00
Frank Ziyanak releasekoncert

Lørdag 12 april - 21.00
Shotgun Revolution singlerelease

Ons 16 april - kl. 21.00
Stella Blackrose

Søn 20 april 2014 kl. 20.00
Stærosaurus releasekoncert

Tor 24 april - kl. 20.00
Ken Anthony Q&A

ons 7 maj - Kl. 20.00
Zeppelins rockquiz

Tor 15 maj - kl. 21.00
Black Cat Night

fre 16 maj kl. 21.00-02.00
The House Releasekoncert

Ons 21 maj - kl. 20.00-23.00
Rikke Lie Releasekoncert

fre 23 maj - kl. 00.00-05.00
Nordic Noise Afterparty

lør 24 maj - kl. 00.00-05.00
Nordic Noise Afterparty

Ons 28 maj kl. 20.00
Søren Andersen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA