P3 Guld: Og vinderne er...

P3 Guld: Og vinderne er...

Se masser af billeder fra showet i GAFFAs gallerisektion

Det er 13. gang, P3 her til aften delte ædelmetal ud og hyldede dansk musik. I år var det "Monte Carlo"-værterne Peter Falktoft og Esben Bjerre, der stod i spidsen for showet, som afholdtes i DR Koncerthuset og bliver sendt direkte på P3 og DR3.

Den store pris, P3-Prisen på 100.000 kroner, gik til en meget rørt MØ, som fik prisen, fordi P3 mener "hun har imponeret" og "meget vel kan blive dansk musiks næste store stjerne", som det hedder. Prisen blev uddelt af MØs store idol, Melanie C fra Spice Girls.

Læs interview med MØ lige efter, at hun havde fået prisen

"P3 Talentet" gik til hiphop/pop-duoen med det efterhånden ikke særlig dækkende navn Ukendt Kunstner.

Prisen er P3's pris til "dem, der meget vel kan give os næste års kæmpehit eller viser tegn på at have taget de første skridt i en lang og spændende karriere," som det hedder. Ukendt Kunstner, der blandt andet er kendt for singlerne "København" og "Neonlys", fik følgende ord med på vejen i motiveringen fra scenen ved P3 Guld:

"Ukendt Kunstner får 'P3 Talentet', fordi de giver os lyden af den forbandede ungdom. Og det er en forbandet vigtig lyd, for vi er alle hoppet ud af det vindue eller er på vej ud af det… Ukendt Kunstner giver et troværdigt billede af at være ung i Danmark i 2014. Deres navn er bøjet i neonlys, og duoen er kun lige begyndt. Og vi bliver stående, for I spiller vores "fucking nummer"," lød det blandt andet i begrundelsen, som blev læst op af Coco O. fra sidste års vinder, Quadron.

P3 Lytterhittet blev Nik & Jay med "Forstadsdrømme".

P3 Guld har været uddelt siden 2001, hvor DR holdt et relativt spartansk, radiotransmitteret show i Falconer Salen på Frederiksberg. Lige siden har P3 hvert år kigget i den musikalske krystalkugle og hyldet talentfulde kunstnere på vej frem. Undervejs er der for eksempel givet priser til til Swan Lee, Peter Sommer, Tina Dickow, Mikael Simpson, When Saints Go Machine, Marie Key og mange andre.

"Det er 13. gang, DR og P3 hylder dansk musik, og der er god grund til, at vi gør det. Ikke kun fordi den rytmiske scene i Danmark lige nu er tætpakket med mange dygtige og lovende kunstnere, men også fordi kunstnerne er pressede i en ny digital virkelighed og har brug for al den opmærksomhed, de kan få," siger chefen for P3, Christian Ottenheim, der tilføjer: "Musikbrugerne ændrer vaner, og det kan man ikke klandre nogen for. Men derfor er der også mere end nogensinde brug for, at DR fortsat kan påtage sig rollen at stimulere dansk musikliv. Det gør vi med et show som P3 Guld, men det gør vi også hver eneste dag i radio og tv ved at spille og præsentere danskerne for dansk musik og musikformidling," siger han.

Årets P3 Guld-show kan ses igen på DR3 søndag den 6. april klokken 17.30 og på dr.dk/nu de næste 30 dage.

Musikken i showet var som følger:

WhoMadeWho: The Morning/Satisfaction
S!vas feat. Gilli: D.a.u.d.a.
Stine Bramsen: Prototypical
Ukendt Kunstner: Alting/Ingenting
Hymns From Nineveh: I Saw Ashes Where You Once Lay / A Kid on the Beach
Panamah: Små Stød
Marvelous Mosell og Tue Track: Den Største Danser
Hedegaard feat. Lukas Graham: Happy Home
MØ: Don't Wanna Dance

De tidligere vindere af P3-Prisen er som følger:

Marts 2013: Marie Key
April 2012: When Saints Go Machine
Januar 2011: Fallulah
Januar 2010: I Got You On Tape
Januar 2009: Veto
Januar 2008: Dúné
November 2006: Mikael Simpson
Januar 2006: Tina Dickow
Januar 2005: Peter Sommer
December 2003: Baby Woodrose
December 2002: Swan Lee
December 2001: Saybia

Se masser af billeder fra showet i GAFFAs gallerisektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA