x

Angel Haze til Danmark

Angel Haze til Danmark

Oven på sidste uges offentliggørelse af det færdige Roskilde-program kan Pumpehuset nu præsentere ét af sidste års festivals meget omtalte navne, den amerikanske rapper Angel Haze, som gæster København fredag den 18. juli. Koncerten med Angel Haze er ifølge Pumpehusets direktør Ronnie Hansen resultatet af en nærmest manisk jagt fra Pumpehusets bookere, efter at hele Pumpehuset crew har fulgt den amerikanske rapper intenst siden oplevelsen på Dyrskuepladsen.

Ronnie Hansen udtaler: "Lørdag aften på Roskilde 2013. Et samlet Pumpehus-hold havde netop hørt en vanvittig koncert med Chase & Status på Orange. Sammen med et godt hold fra Distortion bevægede vi musiklykkelige mod Cosmopol. På Roskildes bedste scene skulle Angel Haze netop til at starte en meget forsinket natkoncert. Det blev episk. Undervejs besøgte MØ showet, Angel Haze gik ud midt i teltet og rappede flere tracks fra jordbunden, omgivet af støv og en ellevild crowd, mens Distortions chef d'orchestra var involveret i intens dans med hende hele vejen rundt i teltet."

Angel Haze udgav sit første mixtape "New Moon" i 2009, og hun har i alt udsendt seks mixtapes, ep'en "New York" samt albummet "Dirty Gold" fra december 2013. Hendes karriere byder i øvrigt på flere beefs med andre artister, blandt andre Azealia Banks og et hav af kontroversielle Twitter-opdateringer.

Som 15-årig stak Angel Haze – der i dag er 22 år – af fra en streng opvækst i kulten "Pentecostal Greater Apostolic Faith", hvor smykker, dating, musik og alkohol var bandlyst. Dette har hun senere kompenseret intensivt for i sin musik og privatliv. Hun har også boet alene på gaden i Detroit som barn og været udsat for et massivt seksuelt misbrug – og det har alt sammen givet brændstof til Hazes direkte tekstmæssige og musikalske univers.

Det seksuelle misbrug er skildret i Hazes egen version af Eminems megahit, "Cleaning Out the Closet". Et andet tema er religionen, som også behandles i det store gennembruds-hit "(I Run) New York".

GAFFA interviewede Angel Haze, da hun besøgte Roskilde Festival, og her fortalte hun blandt andet følgende om at rappe om at være blevet udsat for seksuelle overgreb:

"Reaktionen har været helt utrolig, jeg har haft så mange unge, der er kommet op og har fortalt mig om, hvordan sangen har hjulpet dem igennem deres egne traumer. Der er sådan en forskel i opfattelsen af voldtægt, når det sker mod kvinder i forhold til mænd. Når mænd bliver voldtaget, er det svært for folk at forlige idéen om, at mænd vil have sex hele tiden med idéen om voldtægt. Det er jo en utrolig syg måde at tænke på Jeg kan slet ikke forholde mig til det." Læs hele interviewet her.

Find billetter til koncerten via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA