Nyhed

Jazzlegende til Tivoli

Saxofonisten Wayne Shorter og hans kvartet besøger København til efteråret

Den legendariske amerikanske jazzsaxofonist Wayne Shorter (nummer to fra venstre på foto) og hans kvartet gæster Tivolis Koncertsal onsdag den 22. oktober 2014.

I en alder af imponerende 80 år modtager Shorter fortsat flotte anmeldelser for både liveoptræden og udgivelser, og han regnes da også for at være en af jazzens mest betydningsfulde kunstnere og komponister. Han spillede med Miles Davis i årene 1964-1970 og var i 1971 med til at danne den stilskabende fusionsgruppe Weather Report. Desuden har han en lang karriere bag sig som solist og med sin kvartet.

I 2013 var Wayne Shorter tilbage på det hæderkronede jazzselskab Blue Note Records og udgav det anmelderroste album "Without a Net" sammen med sine musikere siden 2000, pianisten Danilo Perez, bassist John Patitucci og trommeslager Brian Blade. Tilsammen udgør de Wayne Shorter Quartet – det samme hold, han præsenterede på Plænen i Tivoli i 2001.

GAFFAs mangeårige jazzanmelder Ivan Rod tildelte albummet "Without a Net" fem stjerner under overskriften "Raffineret, komplekst udspil af Wayne Shorter på genfundne Blue Note".

Billetter kan købes via www.billetlugen.dk fra onsdag den 9. april kl. 9.00.


ANNONCE