x

Guide: Her er weekendens bedste fester

Guide: Her er weekendens bedste fester

GAFFA sætter fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!


Torsdagsfest med Grammyvinder

Et bette tip: Det kan betale sig at holde øje med de fester, der foregår på Culture Box om onsdagene og torsdagene, for det betyder som regel, at man her kan fange et internationalt navn, der er for dyrt eller for svært at få fingrene i på en weekendaften. Denne torsdag er det Dubfire aka Ali Shirazinia, også kendt som den ene halvdel af den Grammy-vindende house-dup Deep Dish, der blandt meget andet har remixet for både Justin Timberlake og Madonna.

Deep Dish har holdt en længere pause men har lige arbejdet sammen om et nyt mix i den netop forgangne måned, men Shirazinia har altså heldigvis stadig tid til at turnere som Dubfire, hvilket er en god ting, for her er lyden langt mørkere og mere minimal. Og altså mere interessant, hvis man spørger mig. Dubfire suppleres af vores egen Martinez.

Hvad: Dubfire og Martinez
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54a, Kbh. K.
Hvornår: Torsdag 10. april fra kl. 23
Hvordan: Facebook-link


Magisk berlinerstemning på besøg
Uiiiij, den her fest bliver god. Hvorfor? Fordi Bygning 5 stadig er et af de bedste "nye" feststeder i byen med sit højloftede, kreativt skramlede berlinerlook og med en placering, der er afsides nok til ikke at genere naboerne og dog centralt nok til at være overkommeligt, transportmæssigt set. Og så selvfølgelig på grund af indholdet: Nattens hovednavne er tyske Christopher Schwarzwälder og schweiziske Canson fra pladeselskabet Katermukke, der er udsprunget fra den fuldstændigt fortryllende berlinerklub Katerholzig – et farvestrålende festcirkus af en anden verden, der dog lukkede i december sidste år, men stadig lever videre i form af pladeselskabet og de tilknyttede dj's, der rejser rundt og spiller over hele kloden.

Schwarzwälder og Canson suppleres af danske BeSvendsen (forvent bowlerhat og en hypnotisk "ørken-swing-tech-rejse", som det ganske rammende beskrives) og 43 Farbens egne resident-dj's, vild oppyntning fra franske Gipsydeluxe og masser af overraskelser undervejs.

Hvad: 43 Farben præsenterer Katerholzig All-Stars
Hvor: Bygning 5, Prags Boulevard 43, Kbh. S.
Hvornår: Fredag 11. april fra kl. 22 til 06
Hvordan: Facebook-link


Fest i den aarhusianske kødby
Allerførste gang festkonceptet Bar 15 blev afholdt i Aarhus, foregik det på rawfood-restauranten Råbar, som ligger på Vester Allé 15. Deraf navnet, som også lige sender et kraftigt nik til den legendariske tyske undergrundsklub Bar 25, der også fungerer som inspiration. Så tænk løssluppen og dunkelt belyst, men dog munter berlinerstemning – selvfølgelig med dans og gode dj's. I denne omgang tyske Murat Tepeli som hovednavn med support fra lokale navne (Chris Cheops, Mathias Okholm og Roussakis), der leverer disco og lummer house. Festen foregår i det, man kunne kalde den aarhusianske kødby (jep, der bliver stadig slagtet køer i området): I en gammel slagtehal og tidligere filmværksted i Jægergårdsgade, skråt over for Uno X). Yipeee, så er undergrundsstemningen på plads. Aldersgrænse: 21. Husk kontanter.

Hvad: BAR 15 med Murat Tepeli
Hvor: Jægergårdsgade 152, Aarhus C.
Hvornår: Lørdag fra kl. 22 til 05
Hvordan: Facebook-link


Fest med Miley
Lørdag udfordrer De Gyldne Damers Klub endnu engang deres smukke grundkoncept (rock, gratis guldøl og kun-adgang-for-kvinder-den-første-time) med endnu en "guilty pleasure"-fest. Denne gang med fokus på Miley Cyrus. Så der kan twerkes, skåles og skråles med på hits som "Wrecking Ball" og "It's My Life and I Can Do What I Want To" for fuld, hæmningsløs hals. Bag dj-pulten står Frede & Caro, Trines Wardrobe, Nanna Balslev, Esben Weile Kjær, Emma Leth og Cille Veje (de SPILLER også andet end Miley, bare lige til info) – og reglerne er som altid som følger: 22 til 23 er der kun adgang for hunkønsvæsner, og der er guldøl på huset. Kl. 23 åbner dørene for alle (og der er gratis adgang).

Hvad: De Gyldne Damers Klub goes Miley Wild
Hvor: Ideal Bar, Enghavevej 40, 1674 Kbh. V
Hvornår: Lørdag dne 12. april kl. 22
Hvordan: Facebook-link

24 år og langt fra rusten
Spillestedet Rust på Nørrebro fylder hele 24 år, og det fejres med fest på alle etager og to natkoncerter med henholdsvis Kill J (skandinavisk r&b med blid vokal og dystre undertoner) og de zombie-vilde elektronika-hiphoppere Specktors, der gav en af deres allerførste koncerter nogensinde på Rust for nogle år siden. Der er også dj-sæts fra Lulu Rouge, Borneland og Lou Van, og Joakim Skovbjerg, J.J. Wild og Emil Lange passer musikken i Bassment.

Hvad: Rust fylder 24
Hvor: Rust, Guldbergsgade 8, Kbh. N.
Hvornår: Fredag den 11. fra kl. 23
Hvordan: Facebook-link


En tur i betonskoven
Lørdag aften er der legesyg fest på Basement på Enghavevej: Helt hen i Skoven. Der er berlinske dj's på programmet: Edward Ean og Kirschen Kalle - suppleret af lokale Christian Rütz, Hankat og svenske Horaloca Blanco. Jeg tror roligt, man kan regne med, at der bliver pyntet pænt og skovagtigt op. Og der kommer også et mystisk akrobatvæsen på besøg, der kan sno sig, som var han fra en anden planet…

Hvad: Helt hen i skoven
Hvor: Basement, Enghavevej 42, Kbh. V.
Hvornår: Lørdag 12. april fra kl. 22
Hvordan: Facebook-link


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA