x

Bassists prostatakræft som verdensnyhed

Bassists prostatakræft som verdensnyhed

Man kan nogle gange undres en kende over, hvad der skal til for at skabe kulturnyheder. Forleden var det nyheden om, at Grateful Deads bassist Phil Lesh havde fået konstateret prostatakræft – i øvrigt på et lidet fremskredent stadium, som forventes af blive kureret. Og den legendariske musiker fortsætter da også ufortrødent sin turné med Phil Lesh & Friends, et orkester, der dels er ret så ualmindeligt godt og dels tæller blandt andre Jefferson Airplanes gamle guitarist Jorma Kaukonen og The Tubes' ditto trommeslager, Prarie Prince.

Men det kan undre alligevel, at eksempelvis Politiken lancerede nyheden, idet den beskedne musiker aldrig har haft stjernestatus uden for de kredse, der var deciderede Deadheads. Okay, det skal indrømmes, at i undertegnedes verden har den 66-årige musiker fyldt rigtigt meget siden den første gang, jeg hørte stykket "The Eleven" fra det legendariske Grateful Dead-livealbum med den morbide titel "Live/Dead" fra 1969, men alligevel var det den afdøde guitarist Jerry Garcia, der var den virkelige stjerne i lige det band.

Alt andet lige, så skal herfra udtrykkes de bedste hilsner til Phil Lesh, hvis far faktisk døde af selvsamme sygdom tilbage i 1970. Ligesom det kan anbefales at høre Phil Lesh & Friends, samt at læse hans udmærkede selvbiografi fra sidste år "Searching For The Sound - My Life With The Grateful Dead".

Grateful Deads officielle hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA