x

Ikke én milliard kan lokke ABBA på turné

Ikke én milliard kan lokke ABBA på turné

Det er 40 år siden, at ABBA vandt det internationale melodi grand prix i den engelske by Brighton med "Waterloo", der kickstartede deres internationale karriere. Singlen toppede hitlisterne i blandt andet Storbritannien, Tyskland og Holland. Karrieren holdt helt frem til 1982. Nu har det tidligere medlem Frida Lyngstad udtalt sig i et interview om planerne for 40-års jubilæumet. Det rapporterer Gigwise.

Medlemmerne mødtes for nogle måneder siden for at diskutere planerne. Det bliver ikke til en storstilet turné, selvom de fire svenskere er blevet tilbudt et himmelstort beløb på en milliard kroner for besværet. Hun udtrykker dog, at de gerne vil indspille én sang sammen.

"Vi har kun et svar, og det er nej - vi gør det ikke", siger Lynstad. Hun fortsætter, mens hun refererer til en plakat af ABBA på toppen af deres karriere: "Det er sådan vi så ud på den tid, al den energi, al den spænding og motivation. Det er ikke helt det samme nu til dags, hvis du forstår, hvad jeg mener."

"Vi mødtes, fordi at vi ville diskutere, hvad vi skulle gøre ud af vores 40-års jubilæum. Det var et skønt møde. Det var, som om tiden havde stået stille, og vi var tilbage til, hvor vi slap. Vi havde det samme bånd, og vi faldt øjeblikkeligt i hak. Men intet pengebeløb ville kunne få os til at ændre mening. Nogle gange overvejer vi, at det kunne være sjovt at lave en sidste sang sammen igen, bare en optalge og så intet andet, men jeg ved ikke, om det sker - så lad være med at sige, at det sker," afrunder hun.

Sangerinden har dog intet andet end gode minder om sin tid i ABBA: "Der går ikke én dag, hvor jeg ikke bliver mindet om ABBA. Det har bragt så mange vidunderlige ting ind i mit liv."

I årene efter "Waterloo" blev ABBA et af verdens mest populære orkestre med deres iørefaldende, elegant arrangerede og producerede popsange, Fältskog og Lyngstads smukke vokalharmonier og gruppens spektakulære kostumer og sceneshows. Blandt deres største hits kan nævnes "Mamma Mia!", "Fernando", "Knowing You, Knowing Me", "The Name of The Game" og ikke mindst "Dancing Queen", der toppede hitlisterne i både Storbritannien og USA.

I 2010 blev ABBA optaget i Rock and Roll Hall of Fame, og i 2013 åbnede ABBA-museet i Stockholm.

ABBA har ifølge The Guardian solgt omkring 350 millioner album og singler, hvilket gør dem til en af de absolut mest succesfulde grupper gennem tiden.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA