x

Ghettopop og rap til Grøn Koncert

Ghettopop og rap til Grøn Koncert

Nu tilføjer Tuborg og Muskelsvindfonden to stærke og vidt forskellige navne til årets line-up: Suspekt, der lægger op til et brag af en fest med sin hårde hiphop, mens Lukas Graham (billedet) står klar til at underholde Grøn Koncert med sin helt særlige ghettopop.

I år er det 15 år siden, Suspekt udgav deres selvbetitlede debutalbum. Siden da er der kommet tre yderligere til – senest "Elektra", der udkom i 2011 og strøg helt til tops på albumhitlisten. GAFFAs Maria Therese Seefeldt Stæhr kvitterede med fem stjerner og skrev: "Suspekt lægger ikke skjul på, at de godt kan lide at provokere og prøve nyt. På dette fjerde album viser de, hvorfor de kan blive ved. De kan noget – og de tør noget."

De tre Albertslund-drenge optrådte for første gang på Grøn Koncert i 2008, og i 2010 vendte de tilbage med supergruppen Selvmord, der også tæller L.O.C.

"Vi kommer tilbage med et brag, det er der ingen tvivl om. Publikum skal glæde sig til en fest. Vi kan afsløre, at vi tager Jooks med. Vi har et rigtig tæt samarbejde, og dét skal kulminere til sommer. Og så kan det jo være, vi inviterer et par andre musikere med. Det vil tiden vise," fortæller Suspekt.

Det er gået stærkt for bandet Lukas Graham, siden de unge christianitter skrev under på pladekontrakten med Copenhagen Records i 2011. Bandets blanding af pop, soul og funk – som de selv kalder ghettopop – er i dén grad faldet i befolkningens smag, og de står nu på tærsklen til at erobre resten af verden. De fire gæve fyre var også på plakaten for Grøn Koncert sidste år. Der nøjes de dog ikke med kun at spille, nej, de meldte sig også ind i Det Grønne Kræv, som består af alle de frivillige hjælpere. Man kunne således støde på bandmedlemmerne i baren. 

Lukas Graham fortæller: "Sidste år sagde vi, at hvis vi kunne få lov til at spille på Grøn Koncert hvert år, så behøvede vi ikke mere. Det var så godt sidste år! I år kommer vi til at spille nogle nye numre og laver et sæt specielt til Grøn Koncert – skræddersyet til det grønne publikum. Det er musikken der er i fokus på Grøn Koncert - uanset om du er høj, lav, tyk, tynd, handicappet eller ikke handicappet. Grøn Koncert er respekt, der er plads til forskelligheder, plads til forskelle – der er plads til det hele på Grøn Koncert."

Årets Grøn Koncert byder også på en særlig begivenhed, når der lægges scene til et musikalsk "mash-up". Tim Christensen og Mads Langer slår guitarer og stemmebånd sammen og optræder sammen.

- Tanken er at kombinere det bedste af Mads og det bedste af mig selv og lade det mødes i magi, fortæller Tim Christensen om samarbejdet.

Se årets turnéplan her:

Kolding, Hylkedalvej, Seest, den 17. juli
Randers, Paderup, arealet mellem Hammelvej og Paderup Boulevard, den 18. juli
Aarhus, Marienlystvej, 8210 Aarhus V., den 19. juli
Aalborg, "Trekanten" ved Hvorup Kirkevej, den 20. juli
Esbjerg, Skibhøj, den 24. juli
Odense, Dyrskuepladsen., den 25. juli
Næstved, Holsted Nord - Ringstedgade/Holsted Allé, Næstved, den 26. juli
København, Valbyparken, den 27. juli

Billetter kan skaffes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA