x

Joy Division-producer mikser dansk band fra graven

Joy Division-producer mikser dansk band fra graven

En vellykket turné i det engelske i 1985 gav det nordjyske band Johnny Og De Kolde Dæmoner chancen for at arbejde sammen med den legendariske engelske producer Martin Hannett (manden yderst på billedet) - som er mest kendt for at have produceret Joy Divisions dystre plader. Det danske band skiftede modersmålet ud med engelsk og blev til Walk The Walk. Det oprindelige mix af Hannett blev dog skrottet. Det rådes der bod på nu, for for første gang nogensinde udgives Johnny Og De Kolde Dæmoners "Walk the Walk" med det oprindelige Hannett-mix i dag, torsdag den 10. april. Det er samtidig den første Martin Hannett-plade i flere år.

Sammen med udgivelsen kommer et 20 siders hæfte med den spændende historie om, da Johnny Og De Kolde Dæmoner fra Aalborg mødte og indspillede med den kendte engelske producer. Det var ikke altid en dans på roser, hvad andre store kunstnere også kan berette om deres samarbejde med Hannett.

Derfor valgte gruppen i sin tid at remixe hele albummet i Sverige forud for den oprindelige udgivelse. I mange år lå Martin Hannetts originale mix glemt hen. Sidste år fandt bandmedlem Birgitte Rode de originale masterbånd fra Martin Hannett i Kling Klang-studiet i Aalborg. Siden er båndene blevet restaureret og digitaliseret, og de er nu klar til udgivelse til stor begejstring for bandets loyale fans.

Martin Hannett har selvsagt været et ikon for musikken i England, siden han i 80'erne ud over Joy Division også producerede for blandt andre New Order, Happy Mondays og kunstnere tilknyttet pladeselskabet Factory. Han døde i 1991, 42 år gammel, som følge af et overdrevent alkohol- og stofmisbrug. Hannett har fortsat stor betydning for engelsk musik, hvor han opfattes som den egentlige grundlægger af den specielle "Manchester-lyd". Samme dag som udgivelsen af "Walk the Walk" æres Hannett i Manchester ved et større arrangement og med udgivelsen af bogen "Pleasures and the Unknown", der handler om Martin Hannetts liv. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA