x

Hør ny Tako Lako-single

Hør ny Tako Lako-single

Tako Lako. En flyvsk størrelse, svær at begribe, måske. Måske er det derfor, at deres musik klassificeres indenfor genren "world music" – en genre, der rummer karaktertræk fra mange forskellige stilarter og geografisk orienterede musikalske kendetegn. I selvsamme kategori høstede gruppen sidste år en Danish Music Award, som årets liveband. Ved denne lejlighed blev det også annonceret, at de ville trække sig tilbage for en tid. For at skrive et album, og sætte et nyt hold live-musikere. Der er nemlig blevet tyndet ud på rækkerne. Tre ud og tre ind, så at sige. 

"DMA prisen var et naturligt punktum for det gamle Tako Lako. Vi har spillet sammen siden gymnasietiden, rejst rundt i hele verden og været gennem utroligt mange op og nedture sammen. Den nye plade bliver startskuddet til et nyt kapitel, hvor vi kommer til at være rigtigt meget væk fra kongeriget, og det var derfor nødvendigt for os at se indad og få snakket om, hvad vi ville hver især. Det viste sig at blive en skillevej, da nogle i bandet, ville nogle andre ting med deres liv, som ikke kunne forenes med et turnerende fuldtidsband som Tako Lako", siger Andreas Broby fra bandet.

"Thunder in the Dead Zone"

Nu er tiden gået, og bandet er klar til endnu en tur i manegen. Med skramlende sigøjnerklange i lange baner, akkompagneret af psych-guitar og electro-beats – der gør, at Tako Lako med rette kan kaldes gypsy-psych'ere – klør drengene på i de euforiske liveshows, som har indbragt adskillige anmelderroser og bragt dem i spil i hele verden.

Den nye plade bliver den første siden debuten "Through The Mud" i 2012, og det er altså herfra at bandet nu udgiver en første single. Nummeret hedder "Thunder in the Dead Zone", og indledes med en euforisk ekkoet vokal der snart akkompagneres af hysterisk harmonika og dub-trommer med Balkanrytmer. Man kan næsten se det for sig; kalejdoskoper af lysbrydninger med mangefarvet tøj og en sær vildskab der ikke kan tæmmes. De vil fremad i Tako Lako – og det kommer de med "Thunder in the Dead Zone". Vi glæder os til at høre mere, når den tid kommer – det tegner godt.

Lyt til singlen her, hvor du også kan downloade den ganske gratis

Tako Lako kan opleves følgende steder i den kommende tid:

08/05 Aalborg, Skraaen
09/05 Vejle, Bygningen
10/05 Fredericia, Bruunske Pakhus
15/05 Kolding, Pitstop
16/05 Odense, Kulturmaskinen
17/05 København, DR Koncerthuset Studie 2
22/05 Bælum, Aftryk festival


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA