x

Er heavy metal ikke stuerent?

Er heavy metal ikke stuerent?

Debatforeningen Musikparlamentet holder lørdag den 19. april klokken 16-18 debateftermiddag på spillestedet Beta i København om mediernes dækning af metalmusikken. Debatten er en opfølger på en tilsvarende debat samme sted i november 2013, en debat som blev så engageret, at de involverede fik lyst til at fortsætte den – og det sker så nu.

Musikparlamentets tese er, at den danske metalmusik er populær i både ind- og udland, men alligevel har svært ved at få omtale i tv, radio og magasiner og vanskeligheder ved at blive tildelt økonomisk støtte.

Musikparlamentet har derfor inviteret tre såkaldte gatekeepere. Med andre ord nogle af dem, der bestemmer, hvem og hvad der slipper igennem nåleøjet til økonomisk støtte, radioairplay og spalteplads i forskellige medier, heriblandt GAFFA. Over for disse har Musikparlamentet indforskrevet tre aktører fra det danske metalmiljø for at undersøge, om genrens aktører selv er ude om det, eller om musikken bliver fravalgt med vilje.

En af de tre aktører fra den danske metalscene er Jakob Mølbjerg, guitarist i Mercenary. Han har følgende indgangsvinkel til debatten: "Gennem syv albumudgivelser og snart 20 år i musikbranchen har jeg i Mercenary kæmpet for resultater såvel inden for metalbranchen som på vegne af den i forhold til Danmarks konventionelle medier, spillesteder og øvrige kulturinstitutioner. Det har været spændende, givende, frustrerende og til tider udsigtsløst – men det har altid været en kamp, der har været værd at tage, af hvilken grund jeg gerne spytter lidt velvalgt galde samt forhåbentlig en smule indsigt ud til Musikparlamentets evigt aktuelle debat om genresnobberi."

Publikum har også mulighed for at stille spørgsmål og deltage i debatten. Umiddelbart efter arrangementet bliver diskussionen afløst af levende metalmusik, når Hatesphere (billedet), Sons of Death Valley, Mushroom Cloud, The Vision Ablaze og Necrosis spiller i Beta. Diskussionen er gratis, mens billetter til koncerten kan findes via Billetlugen.

De tre metalaktører:
1. Jakob Mølbjerg (musiker, Mercenary)
2. Kristian "Jeff" Højlund (booker, Pumpehuset)
3. Jeppe Nissen (arrangør, Copenhell)

De tre gatekeepere:
1. Ole Rosenstand Svidt (GAFFA)
2. Anders Bøtter (Danmarks Radio)
3. Jesper Nordahl (Amager Bio, Københavns Musikudvalg)

Tid: Lørdag den 19. april klokken 16-18
Sted: Beta, Øresundsvej 6, 2300 København S
Entré: Gratis

Debatten arrangeres i samarbejde med Anders Bøtter fra P6 Beat, Sort Søndag, Beta og ROSA – Dansk Rock Samråd.
 
Varm op med Hatesphere med "Return With a Vengeance":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA