x

Få dit bedste musikbillede på udstilling

Få dit bedste musikbillede på udstilling

Hvis du kan sige tjek til ovenstående uden bæven i stemmen, er Copenhagen Photo Festival måske noget for dig. I år inviterer festivalen nemlig hele Danmark til at fotografere musikken fra alle vinkler. Så længe billedet har med musikkens univers at gøre, og du synes, det er noget særligt, er det berettiget til at blive indsendt. Således kan det støvede billede fra øvelokalet, det overeksponerede koncertbillede, det skæve festivalbillede eller det iscenesatte portræt blive en del af den landsomspændende samling af musikbilleder, der vil blive vist mellem den 5.- 15. juni 2014. Udstillingen er støttet af Nordea-fonden.

De 64 billeder til udstillingen – der går under navnet Picture the Music – bliver nøje udvalgt af de to professionelle fotografer Søren Solkær og Joachim Ladefoged, og bliver desuden vist i Københavns metrotog og -stationer. Med mantraet "Vores billeder. Vores musik" vil Copenhagen Photo Festival forene mennesker igennem musikoplevelser – og billederne heraf.

- Når vi ser hinandens musikbilleder på udstillingen Picture the Music, bliver vi en del af hinandens musikalske oplevelser – som var vi der selv. Musikkens billeder visualiserer et socialt og kulturelt fællesskab, på tværs af landsdele og kulturer, skriver de.

Billeder fra hele Danmark

Håbet er, at udstillingen også vil række ud til de yderste afkroge af vores lille land og vise, hvordan musikken skaber fællesskaber. Fællesskaber som går på tværs af alder, køn og social baggrund, og indgår i forskellige sociale konstruktioner. Mens diversitet og forskelligartethed kan præge storbyernes musikmiljø, har flere lokalsamfund måske kun en lille lokal scene og en musikskole til at fejre musikkulturen på. Den slags aflejrer sig i forskellige syn på musik – og det er netop det, som dit billede skal vise.

Med andre ord kan alle være med. Så knips løs og se, om dit billede bliver ét af de 64 musikbilleder, der skal udstilles på otte forskellige steder i Danmark. Du deltager ved at uploade et eller flere billeder på hjemmesiden www.picturethemusic.dk fra den 22. april til den 15. maj 2014. Følg desuden udstillingen på: https://www.facebook.com/picturethemusicCPF.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA