x

Hør Per Vers rappe om IQ

Hør Per Vers rappe om IQ

Danmarks sindrige mester ud i freestyle Per Vers er klar med den første single fra hans kommende album, "DNA", der udkommer den 5. maj. "Dum" hedder singlen, og den er et slags modsvar til Raske Penges "Intelligent". Hør den her forneden.

Singlen er det sidste nummer, der blev skrevet til det kommende tredje soloalbum fra Per Vers, og her brugte den talentfulde ordsmed Facebook i sidste øjeblik til at hjælpe sig med at skrive den færdig. Han bad nemlig i starten af februar sine følgere om at give deres input, så han kunne få frisk inspiration. Han skrev blandt andet:

"Jeg vil lave et 'svar' til Raske Penges "Intelligent", som jeg synes er et af de bedst skrevne numre i DK længe. Raske har endda givet mig instrumentalen, da det startede som en mixtape-idé for sjov, men nu skriver jeg til et originalt beat. Min sang hedder "Dum" og handler om det modsatte - at det er hårdt at være dum. Som man hurtigt kan blive stemplet som, hvis éns evner ligger på områder, der ikke giver point i skolesystemet. Eller måske skal sangen også bare handle om virkelig at være "dum" i anførselstegn, og hvordan man så dealer med det."

Per Vers udgav for to år siden albummet "EGO" - med det efterhånden kendte cover af en Lego-mand, der åbner sin brystkasse og lader gule klodser vælte ud - og det udløste straks fem stjerner fra GAFFAs Anders Hjortskov: "Melankolien kommer snigende på den intelligente rappers egen måde, og det er befriende. Hr. Vers kan mestre de tænksomme emner som kærligheden, begæret, ufrivillig abort og 30 års krisen på en måde, så selv den mørkeste hiphop-lytter må løfte på cap'en og putte et smil på læben. Per kæmper videre og siger "the show must go on", og det skal det længe endnu."

Hør Per Vers rappe: "Den dreng er dum/ den dreng er dømt dum/ Hver gang han åbner mund vill' han ønske han var stum" her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA