x

Hør Sigur Rós i Game of Thrones

Hør Sigur Rós i Game of Thrones

I fortidens mørke og stille fortielse finder man den prisvindende – og ekstremt populære – serie Game of Thrones. Mens bøgerne, som serien er baseret på, længe har været på markedet, er tv-seriens fjerde sæson netop tonet ind på et hav af skærme over det ganske land.

Seriens middelaldertema har vist sig at være særdeles bæredygtigt i det globale medielandskab, hvilket fordrer en voksende pengepung. Tidligere har den massive omtale og den store pengepung bevirket flere prominente besøg til den musikalske side af serien. Her har blandt andre indie-rockgrupperne The National og The Hold Steady givet deres besyv med i henholdsvis sæson to og tre. Her spillede The National deres version af nummeret "The Rains of Castamere", mens The Hold Steady gav nummeret "The Bear and the Maiden Fair" et skud.

Mens serien har stadig stigende popularitet, når den musikalske praksis også nye højder i sæson fire, der netop har haft premiere. Her er det de islandske indie-rockere fra Sigur Rós, der giver deres bud på hvordan "The Rains of Castamere" skal lyde.

Nummeret indledes med orgel og munkekorsklange, der giver genlyd af gregoriansk inspiration, før forsanger Jónsis velkendte lyse klang henleder lytteren til et drømmende univers fyldt med melankoli og uhygge. Det korte track på 2 minutter og 41 sekunder er desuden sat i en skrøbelig og slidt ramme af skrigende baggrundssamples, der kan associere lytteren med soundtrackets billede, hvor en sort krage skrigende flyver mod beskueren.

Er du enig? Lyt med herunder og fortæl os din mening:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA