x

Følg The Sexican i Mexico

Følg The Sexican i Mexico

Det danske undergrunds- og world/rock-fænomen The Sexican har i Mexico opnået samme succes, som for eksempel Michael Learns To Rock opnåede i Sydøstasien. Med andre ord er de voldsomt populære. Føler du, at du er gået glip af noget, får du nu muligheden for at følge orkestret på vejen i Mexico. De har nemlig filmet en tour-dagbog, hvoraf du kan se de to første afsnit her forneden.

The Sexican kan som kultfænomen sammenlignes med Gogol Bordello og Kaizers Orchestra med deres seje blanding af Balkan, sigøjner- og mariachi-musik. Herhjemme var de i 2011 nomineret til en DMA i kategorien Bedste World Album for deres debutalbum "The Summoning". GAFFAs Espen Strunk kvitterede med fire stjerner for de seks fyres indlevelse i den mexicanske mariachi-musik:

"Her messer Furio henover i gruppens opdatering af den græske myte om Orpheus, og det er svært at være blind for musikkens oplagte cinematiske kvaliteter. Denne anmelder kan ikke helt undslippe en fornemmelse af at have hørt det hele før, men veludført – det er det bestemt."

Turnéen i Mexico har allerede kastet forhandlinger med Rock del Parque i Bogota og selveste Rock in Rio af sig.

The Sexican har siden lavet opfølgeren "Conscription" fra sidste år. Den modtog fornemme anmeldelser i blandt andet L.A. Weekly og den mexicanske udgave af Rolling Stone. Følg de fem gæve gutter på vejen her:

Del 1

Del 2


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA