x

Guide: Det sker på Record Store Day

Guide: Det sker på Record Store Day

Vejret bliver stadig varmere og tempoet skruet ned hos mange danskere. Påsken, kalder vi det. Butikkerne har lukket i den gule højtid, og for de rastløse sjæle er æggejagt, påskeklip eller karsedyrkning måske allerede klargjort for ikke at gå helt i stå.

Men går det hele i stå i påsken? Nuvel, kun udvalgte butikker holder åbent i de kirkelige mærkedage; skærtorsdag, langfredag, påskesøndag og 2. påskedag. Så er der den der famøse lørdag tilbage. Den ligger midt i det hele, tæt indpakket i påskebudskab og kyllingeklip – lørdag den 19. april. Her har det danske folk for vane at få handlet dagligvarer og påskelam til den store guldmedalje, men også shopping-interesserede vil føle dagen som et frirum fra familiefnidder og påskeøl. Er du tilmed musikelsker og tilhænger af musikken som fysisk medie med booklets og pladecovers, er denne lørdag noget helt specielt.

Traditionen tro – siden 2007 – er den tredje lørdag i april nemlig Record Store Day. Dagen, hvor uafhængige pladebutikker, fans og musikere i hele verden fejrer pladekulturen, byder på plade-tilbud i sjældne udgaver og af særlig karakter. Mens singer-songwriteren Jack White sidste år var ambassadør på denne pladeelskernes helligdag, er det i år rapper og frontmand i hiphop-gruppen Public Enemy, Chuck D., der lægger navn til projektet.

Fejringen finder også sted i lille Danmark, hvor en række pladebutikker har arrangeret diverse events, mens de selvfølgelig også sælger ud af goderne med gode tilbud – de fleste både fra RSD-udgivelserne og fra eget lager.

I København kan man for eksempel opleve Per Vers spille live i Route 66 på Fælledvej klokken 12. Route 66 har desuden afsløret, at Per Vers også har en ultra limited RSD 12" vinyl med. Senere kommer både Steffen Westmark (Blue Van), Mellemblond og mange flere, alle med instrumenter og specielle RSD-plader med. Studio A på Frederiksberg toner op for dj'ing, når de får besøg af Justin Miller, Disco Dick + Friends og flere fra klokken 14.

Route 66 butikken i Aarhus ligger heller ikke på den lade side og inviterer således til intimkoncert med Tim Cristensen til morgenkaffen klokken 10. Her har den danske verdensstjerne "Secrets on Parade" og "Honeyburst" med sig i specielle RSD-udgivelser. Tim C. spiller desuden klokken 13 i Moby Disc i Odense og klokken 16 i Sound Station i København (i Sound Station kommer Steffen Westmark desuden også forbi klokken 12).

Stardust Café på Klostergade i Aarhus er også med i gamet, og byder først og fremmest på vinyl i RSD-udgaver. De har dog også et stort live-setup i løbet af dagen, som primært byder på undergrunds-udgivere og lokale helte. I Aarhus byder BadstueRock desuden indenfor til masser af særudgaver og livemusik, når Perennial Flax og Several Things spiller klokken 14. 

Som førnævnt gæster Tim C. Moby Disc i Odense lørdag. Pladebutikken med den hvide kaskelot får desuden besøg af Dan Rose, Niels Borup og Halcyon Hope, der alle vil optræde mens masser af RSD-vinyler langes over disken.

For overblikkets skyld følger her en oversigt over hvilke butikker, der deltager i Record Store Day i Danmark:

København:

Stereo Studio, Studio A, Repo Man Records, Route 66, Sound Station, Sort Kaffe & Vinyl, Fona Strøget.

Aarhus:

Route 66, Stardust Café, BadstueRock, 180 Gram.

Odense:

Moby Disc Records.

Aalborg:

Audio Concept.

Randers:

Elvis Unlimited.

Svendborg:

Vinylen 

Er du til plader, så tag af sted! Vær dog opmærksom på, at flere af de særegne udgivelser måske først rammer butikkerne fra tirsdag, grundet påsken. Følg med og find flere informationer om de enkelte events på Record Store Days hjemmeside – der er masser at komme efter.

GAFFA ønsker god jagt og god påske.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA