x

Gary Numan har sjælden sygdom

Gary Numan har sjælden sygdom

Gary Numan var den første synthesizer-popstjerne og fascinerede mange med sit robotagtige udseende og sin futuristiske musik. Numan er bedst kendt for de to store 80'er hits "Cars" og "Are Friends Electric?", der er elektroniske klassikere, og som senere har været med til at skaffe ham tilnavnet "The Godfather of Electronic Music".

Efter en årrække med modvind fik han midt i 90'erne et comeback omtrent samtidig med, at Nine Inch Nails slog kommercielt igennem. Folk som Trent Reznor og Marilyn Manson har altid krediteret Numan som en enorm inspirationskilde, og Numans sange er blevet samplet eller genindspillet af alle fra Fear Factory, Nine Inch Nails, Afrika Bambaataa til Armand Van Helden, Basement Jaxx og Sugababes.

Den banebrydende musiker har dog altid haft et ry for at være særdeles underlig, og nu ser det ud, som om der kommet en medicinsk forklaring Numans opførsel. følge NME har han nemlig fået diagnosen Aspergers Syndrom (der er en lidelse inden for autismespektret).

Folks med Aspergers Syndrom (eller AS) beskrives ofte som excentriske, distræte, socialt handicappede eller fysisk akavede (hvilket er grunden til at lidelsen i nogle kredse kaldes "Nørd-syndromet").

Om lidelsen siger Numan selv: "Jeg har læst en masse om det, og jeg opfylder nogle af de diagnostiske kriterier. Jeg har sikkert kun en mild form. AS betyder, at man ikke evner at interagere socialt på en måde, der er normalt accepteret. Hvis jeg for eksempel havde folk på besøg og opdagede et blad jeg ikke havde læst, så ville jeg sætte mig i et hjørne og læse det – hvilket jeg nu ved er forkert. Man kan heller ikke umiddelbart forstå ansigtsudtryk. Man kan ikke kommunikere med folk på samme måde".

AS er en relativt ny diagnose, der i 2004 også blev brugt til at beskrive The Vines' Craig Nicholls' opførsel. Nicholls brugte marijuana som medicin, hvilket afførte en række mindre heldige episoder, der blandt sendte sangeren en tur i retten i 2004, hvor det kom frem, at han havde AS. Efterfølgende gennemgik han seks måneders behandling, og skulle nu have lagt sin chillum på hylden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA