Nyhed

Undergrundshyldende Aarhus-festival vender tilbage

Flux Festival er klar med de første navne

Sidste år i september så en ny festival dagens lys i Aarhus. Præmissen for selve festivalen var undergrund, kompromisløshed, larm og intimitet – med lokalmusikken og vækstlaget heri, som det bærende. Flux Festival er navnet på dette initiativ, som vender tilbage igen i år den 21. til den 23. august på Godsbanerne i B- og A-huset.

Arrangørerne bag festivalen er nu parat med de første navne, som tæller Lower, Teen Beams, Birthgiving Toad, Hahn Kult og Slængs.

Danske Lower, som for nylig signede med det store indie-selskab Matador (Iceage, Kurt Vile, Queens of the Stone Age), udgiver til sommer deres debut-lp "Seek Warmer Climes". Postpunk-bandet udspringer som en del af den undergrund, der bevæger sig i Mayhem-miljøet i København, som blev sat på verdenskortet efter Iceage-feberen.


Teen Beams, et soloprojekt af Niklas Langeland, er Aarhus-chill-pop, der har to udgivelser bag sig, hvor det seneste "Cathedal Volume" fik fire ud af seks stjerner i GAFFA og følgende ord med på vejen: "Under aliasset Teen Beams kreerer manden tåget og udflydende indiepop af den lofi-minimalistiske og både kærligt omfavnende og utilnærmeligt distancerede slags. Inspirationen synes ikke mindst hentet hos amerikanske band Real Estate. Udtrykket er umiddelbart betagende, og Cathedral Volume er overvejende en behagelig, sommerligt svævende, længselsfuld og tilbagelænet størrelse."

I Birthgiving Toad, Hahn Kult og Slængs har festivalen sikret sig alt fra eksperimenterende psych og black metal til ren og skær punk fra 1982, hvor Slængs blev dannet.

Festivalen, som altså finder sted fra torsdag den 21. august til den 23. august, ender med at byde på 22 artister. Billetsalget er startet og billetterne kan findes her.


Sidste år præsenterede Flux Festival blandt andet Papir, Synd og Skam, De Høje Hæle, Lust for Youth og Narcosatanicos.

 

 


ANNONCE