x

Radar fylder to år

Radar fylder to år

I disse dage er det to år siden, Musikcaféen i Aarhus blev til Radar. Spillestedet skiftede både navn og beliggenhed. Musikcaféen, som havde til huse i en baggård i det inderste Aarhus, var en institution i musikmiljøet i Danmarks næststørste by og gav rundhåndet ud af musikalske oplevelser i 33 år. Det går fremad for Radar i rammerne på Godsbanen, hvor der opleves en støt stigning i fremmøde af aarhusianske publikum. En af dem, som har været med begge steder, er leder Gitte Nielsen, der startede sit virke i hedengangne Musikcaféen i 1994 – dengang som booker.

"Vi er i en opadgående kurve. Ikke kun i forhold til, at der kommer flere og flere mennesker, men vi mærker også, at vores kunstneriske profil bliver skarpere og skarpere", siger Gitte Nielsen.

Flytningen til Godsbaneterrænet var en nødvendighed, da spillestedet på alle måder var vokset ud af Mejlgade. Det gik fra en kapacitet fra 200 til 300 stående publikummer, og faciliteterne er langt bedre end før.

Radar fik noget af en start i form af koncerter med kanoner som WhoMadeWho og When Saints Go Machine, men brændte også nallerne på nogle mellemstore navne, hvor der simpelthen ikke kom folk nok. Nu har spillestedet bevæget sig nærmere det, Gitte Nielsen og kommunikationschef Mads Laier Sørensen betegner som Radars inderste sjæl.

"Vi skal lave et program, hvor hele spektret bliver dækket. Vi præsenterer nye talenter, alternativ musik og mere etablerede navne. Samtidig skal vi tage nogle ting, hvor det er svært at lokke folk til. Det var vores opgave på Musikcaféen, og den har vi taget med. Hvis vi lavede fuldt hus hver aften, var der noget, vi totalt havde misforstået," forklarer Gitte Nielsen.

Fornemt besøg i weekenden

Radar afholder tre koncerter i forbindelse med to års dagen. To på selve Radar og en på A-toget i Brabrand. Sidstnævnte er noget af en begivenhed for tilhængere af verdensmusik, da etiopiske Oromiyaa Tiyaa lægger vejen forbi. Koncerten er blevet til i samarbejde med nogle etiopiske piger, der er bosat i Aarhus.

"Vi har lavet en del koncerter i Gellerup i forbindelse med vores projekt 8220, og vi blev så kontaktet af pigerne, som foreslog at lave en koncert med Oromiyaa Tiyaa", fortæller Mads Laier Sørensen.

Udover koncerten i Brabrand er der to dobbeltshots på plakaten fredag og lørdag på Radar. Fredag er det tid til psykedeliske toner i form af De Underjordiske og Get Your Gun (billedet), og lørdag gæster punkrockerne De Høje Hæle og Myreskær spillestedet, som i anledningen af fødselsdagen serverer cava og muffins for publikum, så længe lager haves.

Læs mere på Radars hjemmeside

 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA