x

Neil Young udgiver nyt album

Neil Young udgiver nyt album

I dag fejres Record Store Day verden over med et overvældende udvalg af tilbud, særlige optryk og specielle udgivelser. Neil Young er hoppet med på bølgen og har overraskende udgivet et nyt album i dag, "A Letter Home", bestående af 11 covers. Albummet er udgivet på Jack Whites Third Man Records og kan bestilles via dens hjemmeside.

Der har ikke været en officiel udmelding om udgivelsen - den er såmænd pludselig bare blevet tilgængelig. Det skriver amerikanske Rolling Stone Magazine.

Albummet - som består af covers af klassiske sange af Bruce Springsteen, Bob Dylan, Willie Nelson og mange andre - er indspillet i en restaureret Voice-o-Graph fra 1947, en slag telefonboks, hvori man kan indspille vinyl-plader, som står i Whites Third Man Store i Nashville.  På Youngs hjemmeside beskriver en opdatering albummet som "en uhørt samling af genopdagede sange fra fortiden optaget på forældet elektro-mekanisk grej, som fanger og slipper essensen løs af noget, der kunne have været forsvundet for evigt."

Nogle af sangene på albummet har været at finde på sætlisterne til Youngs seneste koncerter. Den samlede trackliste er som følger:

1. "Changes" (Phil Ochs)
2. "Girl From The North Country" (Bob Dylan)
3. "Needle of Death" (Bert Jansch)
4. "Early Morning Rain" (Gordon Lightfoot)
5. "Crazy" (Willie Nelson)
6. "Reason To Believe" (Tim Hardin)
7. "On The Road Again" (Willie Nelson)
8. "If You Could Read My Mind" (Gordon Lightfoot)
9. "Since I Met You Baby" (Ivory Joe Hunter)
10. "My Hometown" (Bruce Springsteen)
11. "I Wonder If I Care As Much" (Everly Brothers)

I dagens anledning tager vi lige en af Youngs egne sange her forneden:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA