x

Se ekslusiv videopremiere med The Awesome Welles

Se ekslusiv videopremiere med The Awesome Welles

Det skulle have resulteret i en ep, da Spot- og Roskilde-aktuelle The Awesome Welles besøgte Kellermensch-frontmand Sebastian Wolffs studie i Esbjerg. I stedet blev de grebet af stemningen og opslugt af det kreative arbejde og endte med at indspille deres debutalbum. Vi har allerede fået den første single, "Undertaker", at høre, og nu kommer den næste single "Out Of The Woods" med tilhørende musikvideo, som du eksklusivt kan se her forneden.

GAFFA har snakket med sanger og guitarist Adam Nyborg Allen, bassist Jakob Løkkegaard og trommeslager Jeppe Bremann om at indspille i Esbjerg hos et kældermenneske, den nye single "Out Of The Woods", og vejret i det sydlige Californien.

Ud af kælderen

Det var ikke den sædvanlige udlevelse af rockmytologien, som The Awesome Welles beskæftigede sig med i Esbjerg. Spørger du dem om byens attraktioner - såsom hvilket værtshus, der har de billigste øl - kan de ikke fortælle dig det, da de bogstavelig talt aldrig kom ud af studiet.

Først og fremmest, I blev inspireret i Esbjerg, hvordan har det smittet af på jeres sange, og hvordan var det arbejde sammen med Sebastian Wolff?

Jeppe: - Det har nok ikke smittet direkte af på den enkelte sang. Men halvdelen af vores tid det seneste år er brugt på at lave plade i Esbjerg. Vi kender ikke nogen derfra og så næsten ingenting af byen. Vi boede i studiet, indspillede og sov. Det gjorde det til en meget isoleret og intens proces. Det at være fanget i Esbjerg for kun at arbejde med vores plade har givet pladen et stramt fokus.  Arbejdet med Sebastian har været enormt lærerigt, men også hårdt og udmattende. Han har et ørneøjne for den enkelte sang og processens retning. Han er en enorm dygtig arrangør. Og vi blev konstant tvunget til at forholde os nådesløst til det enkelte nummers form og berettigelse. I vores bestræbelser på at realisere vores lydpræferencer har han spillet en uvurderlig stor rolle.

Adam: - Der sker bare noget med dig, når du ikke har dine daglige rutiner at falde tilbage på. Sebastian skrællede nogle lag af og stak til os - hvilket rykkede os en hel del. Musikalsk, men også meget mentalt. "Out of the Woods" var den første sang, vi skrev efter at have været over i Esbjerg første gang. Den kom ret naturligt og intuitivt til os.

Klædte hans tilgang jeres lidt dystre univers?

Jakob: - Uden tvivl. Mange rockbands har en ironisk distance til det at spille rockmusik, og derfor fandt vi hurtigt fælles fodfæste med ham om, at man skal turde spille uden distance. Vi havde en ambition om, at vi ville forsøge at arbejde os væk fra et skandinavisk lydudtryk, og vi så Sebastian Wolff som manden, der kunne realisere denne ambition. Derudover var vi betaget af den lyd og æstetik, som gennemsyrede Kellermensch' debutplade. Her var der endelig noget, der lød ægte, impulsivt og havde sjæl.

Jeppe: - Vi castede ham bevidst til at trække lyden og lyd i den retning, vi gerne ville have. For os fremstod han som repræsentant for det alvorlige, dystre og vedkommende.

Græsset er nødvendigvis ikke grønnere i Californien

Meget passende er det gængse tema i "Out Of The Woods"' eskapisme. Når man har isoleret sig på den jyske vestkyst i en ukendt by, fremmede et fremmet sted, og forsøger at lægge en dæmper på den ironiske distance, der kan lægge sig som en støddæmper på det rene udtryk, er det måske ikke så mærkeligt, at det lige netop er følelsen af at forsvinde for verden, der først melder sig. 

Kan I uddybe tematikken i "Out of the Woods"?

Adam: – Jeg havde et væld af forskellige følelser, der røg ned i denne her sang. Derfor er der også en intern spænding i sangen. Det tema, der træder tydeligst frem er eskapisme. Den dér underligt forførende indskydelse om, at hvis jeg pakker min taske og starter forfra et andet sted, så behøver jeg ikke deale med min virkelighed. Jeg kommer væk, starter på en frisk, nye mennesker, nyt sted, men når det kommer til stykket, har jeg egentlig ikke flyttet mig en meter.

Jeppe: – Oftest slæber du dine problemer med gennem skoven og ud på den anden side. Men håbet om en ny begyndelse er umuligt at holde nede. "Den nye start" er overvurderet.

Er der virkelig så koldt i det sydlige Californien? (I "Out Of The Woods" lyder det nemlig "Southern California is cold this time of year." Red.)

Adam: – Er græsset grønnere på den anden side?

Jeppe: – Du spejder i alle retninger for en exit-dør, og der er koldt og lukket over det hele. Den udpensler sangens dobbelthed og modsætningsforhold.

Pompøs og majestætisk

I Frederiksstaden i København rejser en stolt rokokobygning sig højt. Opført i 1751-1755 har den lagt rum til hovedstadens salon- og selskabsliv i et tidligere århundrede og overlevet en større brand i 1992. Den danner nu rammen for musikvideoen til "Out Of The Woods".

Hvor er musikvideoen i øvrigt filmet?

Jakob: Videoen blev filmet i Odd Fellow Palæet i indre København af Jonas Bang.

Jeppe: – Vi var på udkig efter en pompøs og majestætisk location som kontrast til sangens lyd. Der er på samme tid noget fascinerende og helt vildt frastødende over steder som det.

Rammen er nu lagt for, at du kan give "Out Of The Woods" et lyt og se musikvideoen lige her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA