x

Damon Albarn fortryder ikke heroinbrug

Damon Albarn fortryder ikke heroinbrug

Sanger, sangskriver, multiinstrumentalist – kært barn har mange navne. Men lige så meget som man kan rose Damon Albarn for hans storslåede talent, kan man kritisere ham for hans udtalelser til de kulørte magasiner. Men sådan er det vel? De skal jo gerne skabe lidt røre, de store – sådan kan man fristes til at tænke, når man gang på gang ser farvestrålende overskrifter med kontroversielle holdninger fra den udvalgte skare, der er i mediernes søgelys. Og hvis det skaber for meget – og for negativ – omtale, bliver der gerne trukket hurtigt i land fra den partshavende medie-darling. 

Men sådan går det ikke altid. Overraskelsernes tid er ikke ovre endnu, om end overraskelsen ikke vil komme bag på alle. I et interview med britiske Q Magazine tidligere i denne måned fortalte Blur-frontmanden om sit heroinafhængighed. I interviewet afslørede han, at heroinen ikke kun havde en negativ indvirkning på ham, om end han blev introvert og isoleret som person af stoffet. Heroinen fremmede også Albarns sangskrivning i en sådan grad, at hans omtale af stoffet kunne forstås som en mindre lovprisning af euforiserende stoffer.

Efter massiv kritik af denne holdning og en mindre mediestorm svarede Gorillaz-skaberen igen – ikke ved at trække i land, men i stedet uddybe. Til Time Out siger Albarn, at han ikke fortryder sit heroinmisbrug – og heller ikke, at have bragt det på bane nu. Til gengæld pointerer han, at det var en del af hans modning og ikke noget, han ledte efter.

"Jeg kom hjem til mit hus, og der var det, klar på bordet. Hvad skulle jeg have gjort? Forlade mit liv og støde det bort, eller blive i mit eget hus med min kæreste og inkorporere det i mit liv?" – siger Albarn til Time Out.

Hans daværende kæreste var Justine Frischmann, som dengang var frontfigur i det alternative rockband Elastica – og det var altså hende, der introducerede Albarn for heroinen.

Damon Albarn udgiver sit første soloalbum Everyday Robots den 28. april og gæster desuden dette års udgave af Roskilde Festival.

Hør hittet "Heavy Seas Of Love" fra Everyday Robots herunder:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA