x

Nye navne til Scandinavia Reggae Festival

Nye navne til Scandinavia Reggae Festival

Seks navne er blevet tilføjet til programmet på Scandinavia Reggae Festival. Der er tale om Donkey Sound Band ft. Pharfar, Kaka, Wafande, Fresh-I & Dean Thompson (DK), Chronixx & ZInc Fence Redemption (JA), Anthony B & House Of Riddim Band (JA), Højer Øye & Ragga Pack Band (DK), General Knas & Hot This Year Band (SWE) og Labyrint & King Fari Band (SWE) (billedet).

Målet med Scandinavia Reggae Festival er at skabe en fælles platform, hvor genrens udøvere og tilhængere fra alle de skandinaviske lande kan mødes og nyde musikken og kulturen. Denne platform har manglet, mener arrangørerne, og de håber, festivalen kan blive en stærk aktør, der kan være med til at løfte den skandinaviske reggaescene op i nye højder.

Det succesfulde danske reggae og dancehall kollektiv, Donkey Sound, har for alvor plantet et solidt flag i den danske muld. De to producere Pharfar og Fresh-I har formået at skabe deres helt egen lyd og har været med til at sætte gang i den helt store bølge af danskhall, som har indtaget det danske land de senere år. Pharfar griber mic'en selv, og med sig på scenen har de to samlet et stærkt hold af MC's, nemlig Wafande, Kaka og Dean Thompson.

Jamaicanske Chronixx har på ganske få år sat sit præg på reggaemusikken og vokset sig fra et lovende ungt stjerneskud til en af de største og vigtigste stemmer på scenen. Efter en række hitsingler og et af de mest downloadede mixtapes i verden, "Start a Fyah" med Major Lazer, udkom hans længe ventede debutalbum "Dread & Terrible" den 17. april. Den fik fem stjerner i GAFFA.

Frihedskæmperen Anthony B er kendt for sine eksplosive og højenergiske performances, og han har således meldt sin ankomst med sit band, House of Riddim Band. 

Højer Øye, tidligere kendt som Benny Jamz, spås en fremtid som det næste stjerneskud på den danske reggae og dancehall-himmel. Han har netop udgivet den selv-producerede ep "Brænd System", som er spækket med politisk frustration og knivskarpe tekster. På scenen bakkes han op af Ragga Pack Band.

General Knas har været frontløber for den svenske reggaelyd. Han er i øjeblikket i studiet for at indspille sit fjerde soloalbum og tager backingbandet Hot This Year med sig på scenen til dette års festival.

Den svenske reggae og hiphop gruppe Labyrint, som er albumaktuelle 14. maj, er klar til at indtage Scandinavia Reggae Festival med populære radiohits som "Fakkin Fin" og "Motattack" i backpacken. Gruppen er kendt som et af de bedste live acts i Sverige, og på scenen bakkes de op af King Fari Band.

Festivalen finder sted den 29.-30. august på Refshaleøen i København. Find billetter via GAFFA Live

Hør Chronixx med "Here Comes Trouble" her:  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA