x

Guide: Her er weekendens bedste fester

Guide: Her er weekendens bedste fester

GAFFA sætter øget fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!

Fest på Nørrebrogade
Termometret rammer tyve grader i weekenden, så der bliver utvivlsomt talstærkt fremmøde, når Nørrebrogade spærres af fredag eftermiddag til en begejstret udendørs forårsfest med gratis koncert. Koncerten starter kl. 17 med svensk folk-musik krydret med reggae, afropop og calypso fra Fastpoholmen. Herefter følger Dawda Jobarteh (gambiansk mester i det 21-strengede kora-instrument) - og til slut et brag af grime-pop badet i neon med Lucy Love. Det hele er ganske gratis og markerer kickstarten på festivalen 48 Timer.

Hvad: Udendørs koncert med Lucy Love, Fastpoholmen og Dawda Jobarteh
Hvor: Nørrebrogade ved Assistens Kirkegaard
Hvornår: Fredag fra kl. 17 til 22
Hvordan: Facebook-link


Besøg fra Berghain
Fredag får berlinerglade Culture Box visit af Marcel Dettmann, resident-dj på den mytiske superklub Berghain, hvor festen aldrig stopper, hvor spejle er bandlyst og kameraer forbudt. Dettmann har været på Culture Box før, bl.a. da Boxen fejrede sin 6-års fødselsdag i januar 2011. Denne gang hiver han Anthony Parasole med, som udgiver tracks på samme pladeselskab og også er resident-dj på Berghain. De to spiller på mainfloor, mens BeSvendsen, Al Lindrum og Rasmus Rekyl sørger for topklassefest i kælderen.

Hvad: Marcell Dettmann
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54. Kbh. K.
Hvornår: Fredag fra kl. 21
Hvordan: Facebook-link


Globetrotter svinger forbi
Argentinske Franco Bianco har spillet i mere end 27 lande i løbet af de sidste fem år, og nu er den globetrottende musiker, der snildt putter lidt tango i sin techno og tilbage i Danmark med et kombineret live- og dj-sæt på KB18, der denne aften også byder på Kim Kemi, Denis Horvat, Oscar Mendoza, Beat Pieces og Gunnar bag pulten. Lava Labs laver visuals, og hele molevitten koster 70 kr. Og her kan du som altid regne med, at både fest og dansegulv bliver ved længe.

Hvad: Franco Bianco
Hvor: KB18, Kødboderne 18, Kbh. V.
Hvornår: Fredag fra kl. 23.55
Hvordan: Facebook-link


Varm op i en kælder
Et godt sted at varme op til de elektroniske festligheder fredag kunne være i UnderHuset (kælderen under Husets Teater), hvor der er koncert med LEW (Sara Lewis Sørensens elektroniske soloprojekt) fra kl. 21.30. Det er et dystert lydunivers, der "føles som kældre og fugt, lofter med hemmelige kister, af skoven, havet og hudens fine linjer". Så er der lagt en god, melankolsk bund! Koncerten markerer udgivelsen af ep'en "Drenched in Night", der er indspillet og produceret i samarbejde med blandt andre Rosa Lux og Anders Wallin.

Hvad: Koncert med LEW
Hvor: UnderHuset, Halmtorvet 9, Kbh. V.
Hvornår: Fredag kl. 21.30
Hvordan: Link til UnderHuset


En global bas-buket med brus i
Hvis man efterfølgende vil blive på Vesterbro og fyre op for dansetempoet og temperaturen, er der tropisk bas i Pumpehuset med Branko (medstifter og producer i Buraka Som Sistema), som fejrer udgivelsen af sin ep "Control". Danske Eloq og norsk/engelsk/algeriske Yadi er med ham på scenen, og der er support fra Alo Wala, Julius Sylvest, Copyflex, Benal og Albert. En global bas-buket med energisk brus i, præsenteret af Red Bull Music Academy.

Hvad: Branco Control EP Tour
Hvor: Pumpehuset, Studiestræde 52, Kbh. V.
Hvornår: Fredag kl. 21 til 04
Hvordan: Facebook-link


Kom maj, du søde milde
Holdet bag de fast tilbagevendende Kærlighedsgenerator-fester på Christiania Børneteater er i kådt forårshumør og holder "Kom Maj, Du Søde Milde"-temafest lørdag aften, hvor der med garanti deles rigeligt med krammere ud. "Kom som du er, og vær som du kommer" lyder det fra de åbenarmede værter bag pulten: Andreas Elektrick aka Cousin Bendix, Mausegerat aka Baremads og Kærlighedslavinen aka Al Lindrum.

Hvad: Elektronisk Kærligheds Generator
Hvor: Christianias Børneteater, Christiania
Hvornår: Lørdag kl. 23 til 05
Hvordan: Facebook-link


Lørdag med Flügel
Boxens saftige samarbejde med søndagsklubben WetYourSelf! fra Fabric i London hiver denne lørdag tyske Roman Flügel ind på mainfloor med support fra WetYourSelf's grundlægger og resident-dj Jacob Husley. Og der er også mange års erfaring samlet bag pulten på Red Box: Daniel San, Morten Vammen og Jean von Baden dj'er i kælderen.

Hvad: WetYourSelf præsenterer Roman Flügel og Jacob Husley
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54a, Kbh. K.
Hvornår: Lørdag fra kl. 23
Hvordan: Facebook-link

 
Holder du verdens bedste fest næste uge? Skriv til [email protected]


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA