x

Strøm offentliggør seks internationale artister

Strøm offentliggør seks internationale artister

Strøm er festivalen, der forsøger at give et billede af, hvor nuanceret, omfattende, udfordrende og alsidig elektronisk musik kan være, og nu afsløres seks af festivalens internationale navne. Det drejer sig om Derrick May, Bonobo (billedet), Sohn, Cooly G, Caspa og 808 State Soundsystem.

Amerikanske Derrick May gæster Danmark for første gang i mere end fem år, når han kommer til Strøm. I sen-80'erne var han sammen med Belleville-skolekammeraterne Kevin Saunderson og Juan Atkins med til at definere og formstøbe technolyden. 

Den britiske producer og dj Simon Green er bedre kendt som Bonobo, med hvilket navn Green har produceret fem studiealbums. Det seneste "The North Borders" udkom sidste år.

Britiske Sohn er i denne måned albumaktuel med debuten "Tremors". Den unge brite har dog allerede vundet sig en lovende live-ry, ligesom hans singler er blevet velmodtaget. I Norge var norsk GAFFA særdeles glade for udspillet. Aslaug Olette Klausen kvitterede med fem stjerner i sin anmeldelse under overskriften: "Sofistikeret, melodramatisk elektro-pop."

Dronningen af den engelske dub-scene, Cooly G, er årets første tilføjelse til programmet i Enghaveparken. Hun producerer, synger og rapper. Hendes seneste udspil, ep'en "Hold Me", er blevet beskrevet som bass-funderet, mørk og sensuel.

Der er gode nyheder til dub-step-fans, når britiske Caspa gør sin entré. Han kan skrive producer, dj og labelejer af det internationalt anerkendte Dub Police på cv'et. Han formår som oftest at sætte gang i festen for alvor.

808 State Soundsystem er et Manchester-baseret producerteam, der først brød igennem for mere end 25 år siden. I mellemtiden er nummeret "Pacific" blevet en udødelig og euforisk perle på dansegulve verden over, og er et pseudonym for gruppens never say die-udtryk.

Strøm Festival foregår fra den 11. til den 17. august og afholdes på spillesteder spredt ud over København. Du kan læse mere på Strøms hjemmeside her.

Hør Sohns "Artifice" her. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA