x

Morrissey er hjernevasket

Morrissey er hjernevasket

Morrissey har altid været en fortaler for dyrevelfærd, og den 19. april langede han ud efter Canada i en blog på fansitet True-To-You. Her var det Canadas minister for fiskeri, Gail Shea, som han tog under kærlig behandling. Han beskrev Canada som "moderigtigt dødt", så længe den "umenneskelige" sælfangst ikke er afskaffet. Nu har Shea taget til genmæle, skriver engelske NME.

"Når hun (Shea) siger, at sælunger bliver dræbt på en human måde og forklarer, hvordan de bliver skudt med kraftige rifler," skrev Morrissey. "Er det så sådan en død, hun ønsker for sig selv?"

Shea uddyber i sit modsvar, at sæljagt har været en tradition i Canada i hundredevis af år. Før det blev den i over tusind år udøvet af den oprindelige befolkning. Hun skriver:

"Den engelske sanger Morrissey er den seneste i en lang række af berømtheder, der leder efter et skub i popularitet ved at angribe de mennesker, hvis levebrød udgøres af at udvinde naturen i stedet for at leve af pladesalg og tv-målinger. Sæljagt er et essentielt indkomst-boost for mange familier i de kystegne, hvor den udgør op til 35 procent af deres årlige indkomst. Der er rigeligt med sæler, og de er en vedvarende ressource, den seneste tælling angiver en bestand på omkring 7.4 millioner!"

Hun konkluderer videre: "Hr. Morrissey og hans Hollywood-kammerater er blevet hjernevasket af årtiers propaganda fra skøre dyrevelfærdsaktivister og radikale miljøforkæmpere. De skulle tage sig tid til faktisk at overveje fakta eller tale med de mennesker, hvis liv er afhængige af sæljagt, ligesom jeg har gjort ved mange lejligheder, men det ville nok vise sig svært for dem at gøre fra deres elfenbenstårne i Hollywood." 

Selvom den højtrøstede sanger sigtede på Shea i sit blogindlæg, skrev han dog også, at det ikke var den canadiske befolkning, han var ude efter, men establishmentet:

"Canada er et smukt land, og dets folk er et godt folk. Men gode mennesker er ofte uden handling. Udadtil skyldes Canadas dårlige image udelukkende sælslagteriet - som er grådigt og barbarisk, og det er opgivende at være vidne til en sådan ignorance i 2014."

Morrissey udgiver sit tiende album som soloartist, "World Peace Is None of Your Business", til sommer. Albummet rummer 12 sange og er produceret udelukkende af Joe Chiccarelli, der også har produceret for Beck, Strokes og The White Stripes. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA