Nyhed

Syv nye navne til Öresundsfestival

Velspillende danske artister og up&coming svenskere på årets plakat

Fra toppen af den blomstrende danske musikscene tilføjes yderligere syv navne i dag til Öresundsfestivals plakat: Choir of Young Believers (DK), Chorus Grant (DK) (billedet), Ice Cream Cathedral (DK), Eternal Death (SE), Nicole Sabouné (SE), Sista Bossen (SE) og Sylvester Schlegel (SE).

Choir of Young Believers er lyden af forsanger Jannis Noya Makrigiannis' karakteristiske og smukke tenor, der omsluttes af varm americana, klassisk krautrock og nyfortolkninger af folk- og avantgarde-kompositioner hjulpet godt på vej af sit band. Gruppens seneste album, "Rhine Gold", var en af de mest velmodtagne album i 2012. GAFFAs Michael José Gonzalez kvitterede med fem stjerner under overskriften: "Det trygge og det foruroligende mødes med det skønne og det krævende på gennemført pragtværk."

Chorus Grant udgav i februar sit andet soloalbum, "Space", og det har i den grad hypet singer-songwriteren. GAFFAs Rune Schlosser kvitterede med fem flotte stjerner: "Space består netop af det - plads. Plads til melodierne og en intelligent udsmykning, der er fantastisk veldoseret. Og plads til Kristian Finnes vokal, der aldrig har lydt smukkere."


Nok er artistnavnet dystert, men svenske Eternal Death er effektfuld synthpop, der forener festen på dansegulvet med intellektuel stimulans. Eternal Deaths single "Head" har givet genlyd på musikblogs over hele Europa og bliver hyldet for sin uforudsigelige og effektfulde lyd, der peger frem mod et nyt svensk gennembrud.

Læs mere om de øvrige navne Ice Cream Cathedral (DK), Nicole Sabouné (SE), Sista Bossen (SE) og Sylvester Schlegel (SE). på: www.oresundsfestival.com

Derudover er der gode nyheder til det danske publikum, der bekymrer sig om transporten. Öresundsfestival gør det nu muligt for dem at komme nemt og bekvemt til Malmö og opleve koncerter. I samarbejde med Skånetrafikken er det lykkedes at etablere et enestående samarbejde om billet og transport for de af festivalens deltagere, der rejser over broen.


"Vi er glade for, at det er lykkedes at skabe dette tilbud til de danske gæster, så de billigt og bekvemt kan komme til Malmö og opleve det fantastiske program, der venter," siger Nicklas Johansson, festivalchef, Öresundsfestival. Læs mere her.

Programmet, der indtil nu er offentliggjort, er
Mads Langer (DK), Gnučči (SE), Den Sorte Skole (DK), Linnea Henriksson (SE), Sleep Party People (DK), Vit Päls (SE), Baby in Vain (DK), Lide Najs med O-Hund & Antonio D (SE), Kill J (DK), RA (SE), Karl William (DK), Feivel (SE), Helhorse (DK), Mont Oliver (DK), OLD (SE), Stereo Explosion (SE) - Flere artister og bands kommer til.

Mere om Öresundsfestival
Öresundsfestival afholdes den 30 og 31. maj 2014 på spillesteder i og omkring Folkets Park i Malmö. Alle venues ligger i kort gå-afstand og tæt ved togstationen Triangeln (29 minutter med direkte tog fra København H).


Billetsalget er i gang via GAFFA Live

Lad os lige tage en enkelt live-optræden med Choir Of Young Believers, "Sedated", her:

ANNONCE