x

Se Blaue Blumes VHS-disco-drøm

Se Blaue Blumes VHS-disco-drøm

Efter at have markeret sig som et af de mest spændende up&coming-orkestre herhjemme med singlen "Lost Sons of Boys" er Blaue Blume i dag klar med deres næste single "In Disco Lights", der også er forløberen til debut-ep'en "Beau & Lorette", som udkommer herhjemme 2. juni. Du kan se musikvideoen til "In Disco Lights" her forneden.

Kvartetten har tidligere forsøgt at beskrive sig selv: "Vi lyder som et band, der kun spiller ved fuldmåne, i en stor kirke, med en diskokugle roterende over alteret! Med absint i blodet og uopnåelige, blonde piger i blå kjoler som tilskuere, spiller vi til solen står op, uden at imponere nogen af dem."

Dette indtryk forstærkes af "In Disco Lights", der med sin kantede chorus-guitar giver associationer til 80'ernes britiske new-wave, mens Jonas Smiths karakteristiske vokal står stærkt fremhævet og sender tankerne hen på Peter Gabriels største hits fra førnævnte epoke. Årtiet understøttes også af musikvideoens slørede VHS-billedkvalitet og effekter. 

Blaue Blume har allerede spillet velbesøgte koncerter og sikret sig en tætpakket tourplan inden sommer med Spot Festival, Roskilde Festival, releasekoncert på Old Blue Last i London sammen med eget show i København i Pumpehuset 27. september – blot for at nævne de største koncerter i 2014. Samtidig bliver "Lost Sons of Boys" spillet i høj rotation på både P3 og P6 og har ligget #1 på Barometerlisten i samtlige otte uger, præcis som deres tidligere nummer "On New Years Eve" gjorde det i midten af 2013.

I lørdags spillede Blaue Blume til Offspring i Tivoli. Rammerne var ikke helt ideelle, hvad man kunne forstå på GAFFAs Kim Lykke Andersens tre stjernede anmeldelse. Hun endte dog med at konkludere: 

"Overordnet set beviste Blaue Blume dog, at de er hypen værd, og der er bestemt noget at se frem til, når debut ep'en "Beau & Lorette" udkommer til juni. Inden da har drengene også mulighed for at komme deres musikalske talenter mere til rette, når de skal optræde til både Spot Festival, Odd Blue Last i London efterfulgt af Roskilde Festival og New Note Festival til august. 2014 skal derfor nok blive året, hvor Blaue Blume for alvor rigtigt får lov at blomstre."

Se det seneste pletskud fra Blaue Blume her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA