x

Guide: Maj måneds mest spændende koncerter

Guide: Maj måneds mest spændende koncerter

Kom maj, du søde milde. Årets sidste forårsmåned står for døren – og dermed masser af spændende koncerter både inde og ude. Her kommer vores bud på de 25 mest spændende oplevelser i maj.

Den 1.-4. maj: Spot Festival – Aarhus

Er du på den jyske østkyst, eller bor du i Aarhus? Hvis ja, så er denne festival for dig. Hvis ikke, er den måske alligevel. For med navne som Christopher, Choir Of Young Believers, Reptile Youth, Turboweekend, Mads Langer, Go Go Berlin på programmet, kan festivalen kun blive et hit – og der er stadig billetter at få, til den nette sum af 575 guldmønter. Prisen per koncert ligger under 5,75 kroner hvilket betyder, at over 100 bands og kunstnere fra hele Skandinavien er booket til festivalen i Aarhus centrum. Det bliver en fest!

Den 1. maj: Psyched Up Janis, Sønderboghus – Sønderborg

De erfarne rockere Sune Rose Wagner og Jakob Jørgensen er igen på banen. I 2014 har de valgt at revitalisere grunge-med-mere-gruppen Psyched Up Janis i forbindelse med tyveårs jubilæet for debutalbummet Swell. Det var netop Swell, som rocket-erede dem mod stormfulde højder og er siden blevet hyldet som den bedste grunge-udgivelse i Danmark nogensinde. I fornemme omgivelser spiller de på Sønderborghus torsdag.

Den 1. maj: Nikolaj Nørlund, Studenterhus Aalborg – Aalborg (turnéstart)

For at blive i erfaringens brede og arbejdsomme spor tager anmelder-darlingen Nikolaj Nørlund på turné denne sommer. Kritikerroserne var store til hans seneste album Det Naturlige, om hvilket GAFFA's anmelder Jan Opstrup Poulsen sagde: "Det er en svær kunst at få legesyge melodier og lyrik til at spille sammen, og her er Nikolaj Nørlund bestemt udfordret på Det Naturlige, men der er næppe andre end ham herhjemme, som vil kunne lave dette album." Er du til dansksproget lyrisk kunst og følte melodier, er Nikolaj Nørlund noget for dig. 

Den 2. maj: Tina Dickow, Ringsted Kongrescenter – Ringsted (turnéstart)

Den danske singer-songwriter Tina Dickow lægger endnu en gang fra land og tager på turné. Egentlig var turnéen planlagt til sidste efterår, og koncerten i Ringsted Kongrescenter skulle således have været afholdt den 10. november. Men der kom en baby i vejen for Dickow, der i stedet lover at der er nye sange på bedding. 

Den 2. maj: Povl Dissing med band, Borgerforeningen Svendborg – Svendborg

Den hjertevarme trubadur tager igen på turné efter succesoplevelsen i 2011. Dengang gik turnéen under navnet 25 Minutter Endnu – men der må have været mere i posen, for af sted er de igen. Dissings folkekære sange om livet og hverdagen har opnået stor popularitet og anerkendelse igennem det halve århundrede, han har prydet den danske musikscene. Den gamle spillemand spiller desuden den 11. maj i DR's koncertsal.

Den 8. maj: Korn, Amager Bio – København

Nu-metallens helte gæster Amager Bio i et særligt setup. I hvert fald for KoRn-fans, som vil vide, at Brian "Head" Welch er tilbage på guitar. Metalhovederne drukner Amager i flænsende distortionguitar og hjerte-stoppende hiphop-beats, når de den 8. maj gæster Danmark igen. Sidste gang KoRn var i Danmark, var det også på Amager, nærmere bestemt Refshaleøen hvor de spille op til dans på Copenhell i 2011. 

Den 8. maj: New Kids On The Block, Falconer Salen – København

Er du mere til popfyre fra Boston, er Falconer stedet at være på næste torsdag. Her spiller New Kids On The Block, hvad de selv kalder for et intimt setup. Kan du huske hits som "You Got It (The Right Stuff)", "Cover Girl" eller nogle af gruppens andre superhits, er der grund til at tage til Falconer Salen på Frederiksberg. Det bliver en fest. 

Den 9. maj: Surfact, High Voltage – København (afskedskoncert)

Rockrødderne fra Surfact kaster håndklædet i ringen, og giver i den forbindelse en afskedskoncert. "Det er med blandede følelser, vi i fællesskab har besluttet at stoppe Surfact. Bandet har været vores altoverskyggende holdepunkt i hen imod 10 år, hvor vi har kæmpet for det endelige gennembrud. Det blev dog kun ved 'lige ved og næsten'", siger bandet der gerne vil takke af med manér. Er du Surfact-fan, så er denne aften helt sikkert for dig. 

Den 11. maj: Robbie Williams, Boxen – Herning

Kvindecharmøren indtager denne forsommeraften en formentlig fyldt Boxen. Koncerten bliver en særlig af slagsen, da to af numrene, som Williams spiller, skal bruges til en live-cd, der udkommer senere. Manden med de mange hits leverer altid et verdensklasse-show, så hvis du har tid og lyst, er det alle pengene værd. (Billetterne koster nemlig mellem 700 og 1000 kroner!) Robbie spiller også dagen før i Boxen, men her er der udsolgt.

Den 12. maj: Manic Street Preachers, Vega - København

De socialrealistiske hitmagere fra Wales slår vejen omkring København, når de mandag aften om små to uger går på scenen i Store Vega. Den særdeles produktive trio har netop udgivet deres elvte studioalbum med titlen Rewind The Film, og det er primært fra dette album, numrene vil fylde Vega.

Den 13. maj: Nine Inch Nails, Forum – København

Rockerne fra Nine Inch Nails lægger vejen forbi Forum, når de tager på sommerturné i år. Er du til amerikansk direkthed og hårdhed, så er Nine Inch Nails måske noget for dig.

Den 14. maj: Bernhoft solo, Vega – København

Enmands-maskinen Jarie Bernhoft spiller den 14. maj for første gang solo i Store Vega. Soul-fænomenet er ekstremt velrenommeret hos den kritiske anmelderskare, og dette kan blive din mulighed for at erklære dig enig eller uenig i de positive røster. Men du skal skynde dig, for der er kun få billetter tilbage. 

Den 15. maj: Vi Sidder Bare Her (Jørgen Leth, Mikael Simpsom og Frithjof Toskvig), Musikhuset Aarhus – Aarhus (turnéstart)

Med over fire år siden sidste udgivelse er Vi Sidder Bare Her klar med det tredje udspil, "Ingen Regning Til Mig". Med to års arbejdstid i rygsækken, kan du høre en eksklusiv koncert fra de tre mænds hånd i Musikhuset Aarhus den 15. maj.

Den 16.-17. maj: Pop Revo Festival, VoxHall – Aarhus

Med 11 år på bagen blænder indie-festivalen op for dette års udgave med et stærkt program. Artisterne er indtil videre Future Islands, Speedy Ortiz, Hospitality, EMA og Yung. På med skovmandsskjorten og en specialøl under armen – det bliver godt.

Den 17. maj: Current 93, Jazzhouse – København

I 1983 grundlagde David Tibet det særegne goth-folk-med-mere-ensemble Current 93. I 2014 giver han for første gang koncert i København. Den legendariske gruppe har netop udsendt albummet "I Am the Least of All the Field That Feel", der tæller gæsteoptrædener fra blandt andre John Zorn, Ossain Brown, Tony McPhee og selveste Nick Cave.

Den 17. maj: PB43 Præsenterer, Prags Boulevard 43 (Amager) – København

Igen i år åbner det lille arbejds- og kunstnerfællesskab på Prags Boulevard op for et imponerende program, når de lørdag den 17. maj præsenterer en række kunstnere, upcoming som etablerede. Blandt andet gæster post-punkerne fra Shiny Darkly, indie-folk-gruppen Cody og næsten-veteranerne Speaker Bite Me PB43 denne dag. 

Den 20. maj: Sharon Jones & The Dap-Kings, Vega – København

Soul-kollektivet er tilbage med en række nye koncerter og en ny plade. Allerede den 13. januar udgav de albummet "Give the People What They Want", et ærligt og sjæleligt soul-album, som vil gøre sig godt live.

Den 20. maj: Sivert Høyem, VoxHall – Aarhus (turnéstart)

Norske Høyems nyeste album er en skæring, der er præget af tunge emner. Med semi-elektroniske stemninger får blues og gospel-inspiration plads på det nye album. GAFFA kvitterede med hele fem stjerner, og det er musikken fra dette album, der står forrest, når Sivert Høyem går på scenen i VoxHall til en dramatisk og energisk rockkoncert. 

Den 23. maj: Bryan Adams, Vejle Musikteater – Vejle

Vil du høre om Bryan Adams' første guitar? Så er Vejle din eneste chance i denne omgang, når Bryan Adams slår et smut omkring i Danmark. Resten af koncerterne er nemlig udsolgt.

Den 23. maj: "En aften i Folkeklubben", Folkeklubben med gæster, Vega – København

Gør klar til en særlig aften i Store Vega, når Folkeklubben spiller op til dans med en række gæstesolister. Bered dig på overraskelser og ekstranumre, når Folkeklubben inviterer gæster på scenen.

Den 23.-24. maj: Nordic Noise Festival, Pumpehuset – København

For anden gang åbnes dørene til rockfestivalen, der dårligt er tør bag ørerne, når Nordic Noise Festival indtager Pumpehuset den 23. og 24. maj. Det handler om den rendyrkede rockmusik fra den nordiske scene, og således indtager blandt andre Siamese Fighting Fish og The Broken Beats scenen på festivalen.

Den 28. maj: Steen Jørgensen, Skråen – Aalborg (turnéstart)

Efter at have spillet med Sort Sol siden 1979, træder Steen Jørgensen nu ud på den store scene med sit solo-projekt "Standards for Living…" Her fortolkes en række store sange fra store personligheder i musikhistorien, i Jørgensens knivskarpe lys.

Den 30. maj: Allan Olsen & d'Damer, Plænen i Tivoli – København

Når Allan Olsen går på den store egetræsscene i Tivoli, bliver det for sidste gang med d'Damer. Det var allerede sidste gang, da han optrådte med dem på scenen i Det Kongelige Teater, men nu bliver det altså vakt til live for sidste gang – siger han. Her er altså tale om en eksklusiv koncert fra den folkekære historiefortæller og sanger. 

Den 31. maj: Tiësto, Stay Hotel – København

Den verdenskendte DJ Tiësto gæster København til en eksklusiv dj-event i slutningen af maj måned. Er du til tramp og diskotek, er Tiësto en af dem, der mestrer det bedst.

Udsolgte koncerter:

Disse koncerter ville vi også have anbefalet, hvis de ikke allerede var udsolgt:

Den 6. maj: Justin Timberlake, Parken – København

Den 13. maj: Kent, Vega – København

Den 21. maj: The War On Drugs, Vega - København

Den 24. maj: Tori Amos, Koncertsalen - København

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA