x

47 fans tilskadekommet ved One Direction-koncert

47 fans tilskadekommet ved One Direction-koncert

Boybandet One Direction er populært – så populært, at det nogle gange er ved at gå galt. Det var tilfældet i søndags ved en koncert i Perus hovedstad Lima, hvor gruppen spillede for 40.000 fans på Estadio Nacional-stadionet ved den anden koncert på deres 2014-verdensturné. Ifølge Sky News forsøgte så mange fans at komme tæt på bandet, at 47 måtte have lægehjælp med symptomer på asfyksi, iltmangel i kroppen.

Politichef Salvador Iglesias fortæller til Sky News, at "da koncertporterne åbnede, var der et pres af unge mennesker, der forsøgte at komme op til scenekanten."

Lederen af de lokale brandmyndigheder, Mario Cassareto, beretter, at de unge fans måtte fjernes fra sceneområdet og balkonerne for at få lægehjælp: "Vi har behandlet 47 børn og unge i alderen 12 til 15 for symptomer på asfyksi. Alt er under kontrol. Vi har ikke noget at skamme os over, vi har håndteret situationen korrekt," siger han til lokal radio, citeret af Sky News.

En talsmand for One Direction udtaler: "Bandets management anvender, når de turnerer, de bedste kontrollører og sikkerhedsfolk og planlægger grundigt på forhånd og på koncertdagen sammen med alle de relevante lokale eksperter, herunder politi, brandvæsen, læger, spillestedet og koncertarrangøren."

One Direction giver – forhåbentlig uden tilsvarende kaos – to koncerter i Parken 16. og 17. juni. Der er få billetter tilbage til begge dage, billetter, som kan findes via GAFFA Live.

Se One Directions seneste musikvideo, til sangen "You & I":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA