x

Jenny Wilson: Send dine krav til verdens ledere

Jenny Wilson: Send dine krav til verdens ledere

Tears For Fears sang engang, at alle ønskede at regere verden. Hvor de fleste af os med lidt nøjsom omtanke nok lægger kongescepteret fra os igen, bærer de fleste af os vel stadig ønsket om at ændre verden til det bedre. Svenske Jenny Wilson tager nu skridtet fuldt ud med Faxprojektet!

I forlængelse af Wilsons seneste album "Demand The Impossible!" - en titel, der opfordrer, men som også giver anledning til mange spørgsmål: Hvad betyder det at kræve det umulige? Hvad er det man kræver, når man kræver det umulige? Hvorfor kræve det umulige? - har den frygtløse svenske sangerinde sammen med Petorovsky udviklet Faxprojektet!, der er en platform, hvorfra man kan sende sine krav om forandring til verdens ledere og politikere.

Som navnet antyder, er det, den gamle faxmaskine, der tages i brug, og det foregår på den måde, at når man fra www.THEFAXPROJECT.se skriver sit budskab og klikker på "send", så sendes det ud til en bred vifte af faxmaskiner rundt omkring i verden. Faxbudskaberne bliver sendt til blandt andre Angela Merkel, EU-parlamentet, Det Hvide Hus og ambassader over hele verden.

Faxmaskinen synes måske forældet, men det er der en lige netop en pointe med. Den gamle maskine værker og larmer, når den modtager tilsendte beskeder, og derfor indkapsler den kravet til en fysisk handling ude i virkeligheden. For Wilson er det en slags demonstration af ytringsfriheden i kraft. Hun udtaler:

- Vi ønsker at mindske afstanden mellem magthavere og folket, og vi opfordrer folk til at formulere deres egen mening og vilje. Vi blander os ikke i indholdet. Alle meddelelser sendes til de ​​fleste lande i verden. Grunden til, at vi besluttede at have et globalt perspektiv er: Én nations problemer er alle nationers ansvar!

"Demand the Impossible!" udkom sidste år til fem stjerner i GAFFA. Pelle Sonne Lohmann skrev indgående om albummet:

"Selv spoken word indfinder sig i betragteligt omfang på Demand The Impossible!, hvilket ikke mindst skal ses i lyset af, at værket er at betragte som en hyldest til dét at kæmpe og overleve – Wilson har således i vid udstrækning ladet sig inspirere af den brystkræft, hun fik konstateret for et par år siden, og især kampen mod selv samme. Titlen referererer både til Wilsons kamp for at blive rask og for fortsat at kunne skabe kunst. Og dét kan hun – Demand The Impossible! er et sprudlende og kun en anelse rodet overflødighedshorn af opfindsomme og fornemt eksekverede idéer."

Ønsker du at forlange det umulige, vil du udnytte faxmaskinens talerør og slutte dig til Wilsons kamp for at gøre handling og kunst til det samme, jamen, så skal du skynde dig ind på www.thefaxproject.se og lade din mening blive hørt.

Se en video om projektet her:

The Fax Project / Jenny Wilson from PETOROVSKY on Vimeo.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA