x

Guide: Her er weekendens bedste fester

Guide: Her er weekendens bedste fester

1. majs pletskud
Der er mange mennesker, der ikke går voldsomt op i 1. majs politiske paroler og derfor blot ser datoen som en ekstra fridag i parken og noget med øl. Dét format (parken og noget med øl) kan man så rendyrke på mere eller mindre sofistikerede måder. Festarrangørerne fra undergrunds-houseklubben SkydeKlubben har perfektioneret formatet og holder nu igen 1. maj på det sædvanlige spot i Østre Anlæg. Tag picnictæpper, vinflasker, varme trøjer til tusmørket og det venlige humør med. Arrangørerne sørger for lys i træerne og gode folk bag dj-pulten: Bongo & Pusk, Rekyl & Holtoug, Menson & Lerager og Strung Fellows. Bang!

Hvad: SkydeKlubben Open Air
Hvor: Østre Anlæg, København K.
Hvornår: Torsdag 1. maj fra kl. 15 til 22
Hvordan: Facebook-link


Tennis indendørs
Når der står hundredvis af mennesker til en udendørs fest, som lukker klokken 22, når mørket er faldet på, er der hårdt brug for et sted, hvor festen kan fortsætte, for det er der ALTID mange, der vil. Og ja, det er der selvfølgelig sørget for 1. maj: Som officiel her-dribler-vi-hen-bagefter-efterfest til arrangementet i Østre Anlæg er der trippel-italiensk visit på Culture Box med dj Tennis, duoen Mind Against og Hunter/Game på mainfloor. I den røde kælder spiller Pisetzky, Primal og Rekyl

Hvad: Just This præsenterer dj Tennis
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54a, Kbh. K.
Hvornår: Torsdag 1. maj fra kl. 21
Hvordan: Facebook-link


Pumpehusets byhave åbner
Og nu vi er udendørs: Pumpehuset, som virkelig formår at få det maksimale ud af både bygning og den omgivende asfalt, slår portene op for sin byhave 1. maj. Byhaven vil danne ramme om en lang række gratis koncerter hen over sommeren, og de der rammer er i øvrigt temmeligt åbne: Der er fri wifi, og man må gerne tage madkurv og ting til grillen med – bare man køber drikkevarerne i baren, for hey, så kan musikerne på scenen også blive betalt. Blandt navnene på programmet i maj er Two Trick Pony, Paper Tigers, Brian Smith og Departure Kids – se meget mere om de kommende måneder her. Haven holder åbent fra onsdag til lørdag, og den står på langborde, asfalt under fødderne og herligt kulørte lamper i træerne.

Hvad: Pumpehusets byhave åbner
Hvor: Pumpehuset, Studiestræde 52, Kbh. V.
Hvornår: Torsdag 1. maj fra kl. 14
Hvordan: Facebook-link


Guerilla-festival
Fra den 1. til den 4. maj er der Spot Festival i Aarhus – og ligesom når der også er Off Sonar, når der er Sonar i Barcelona, så er der Spot Off i Aarhus: en todages guerilla-festival, som er en udvidelse af det officielle Spot-program, eller et viltert knopskud, om man vil. Spot Off kunne opleves første gang under Spot i 2012 og byder på en to dage lang musikalsk rejse for de mere eventyrlystne. Og det er her, man for alvor kan være "jeg-så-dem-først"-talentspotter, for her dykkes der endnu mere ned i vækstlaget end på Spot. Blandt navnene på lineuppen er Grísalappalìsa, J-Spliff, Røgsignal, Rakkerpak, KiRRiN iSLAND (fra Tyskland), Kvantespring, Help Recordings og Mad MIDI Collective. Bemærk at festivalen er gratis med Spot Festivals armbånd. Ellers 75 for én dag, 120 for begge. Husk kontanter.

Hvad: Spot Off 2014
Hvor: Institut for (X), Godsbanen, Skovgaardsgade 3-5, Aarhus
Hvornår: 2. - 3. maj
Hvordan: Facebook-link


Stærkt lineup, dedikeret dansegulv

Stærk lineup på KB18 fredag aften, hvor dj Pete (aka Substance) og Markus Suckut er de tyske hovednavne bag pulten, suppleret af svenske Pål Pot (live), Christian Rütz og Rune Bagge. Det bliver techno og house i den hårdere ende med et drys af industrial og et godt dyp dub. Og et dedikeret dansegulv, der bliver ved til kl. 08.

Hvad: Dj Pete og Markus Suckut
Hvor: KB18, Kødboderne 18, Kbh. V.
Hvornår: Fredag 2. maj fra kl. 23.55-08
Hvordan: Facebook-link


Brændende konkurrence

En management-aftale til en værdi af 100.000 euro er der i præmiepuljen til den dj, der vinder energidrikken Burns internationale dj-konkurrence Burn Residency. Så det burde nok kunne sætte fut under en dj-karriere. I år repræsenteres Danmark af dj Henri Matisse, som skal afsted til Ibiza – først for at deltage i den internationale dj-bootcamp, derefter for at deltage i finalen. Dét bliver selvfølgelig lige markeret med en fest, hvor supertravle Rune RK (billedet) spiller, hvad der måske bliver sommerens eneste sæt i Danmark, inden han tager på tour i Australien og derefter skal spille til sæson-åbningsfesten på Ibiza.

Ud over Rune RK er Henri Matisse også bag pulten, samt David Garset (sidste års danske vinder af Burn Residency).

Hvad: Burn Residency Final Party
Hvor: Hive, Skindergade 45, Kbh. K.
Hvornår: Lørdag 3. maj kl. 23
Hvordan: Facebook-link


Dj's på Papirøen

København bliver ved med at knopskyde nye spændende krea-områder og kvarterer. Det nyeste på landkortet må være streetfood-mekkaet Papirøen (undergrunds-versionen af Torvehallerne), som man passende kan tjekke ud lørdag fra kl. 16, hvor maden kombineres med musik. Der er dj's bag pulten fra kl. 16, bl.a. Fat Pony, Samir Souid, Christian Dalholt og Thomas Vibe Hansen.

Hvad: DJ & Dine på Papirøen
Hvor: Copenhagen Street Food, Trangravsvej 14, Kbh. K.
Hvornår: Lørdag fra kl. 16 til sent
Hvordan: Facebook-link


Tilbage til 60erne
"Om et par timer kommer straffen og den lammende angst. Men det er sådan, man lever." Det kunne være, hvad der stryger gennem dem berusede hoved, når bølgerne går højt i byen, og der kun er et par timer til man egentlig skal op og på arbejde. Det er også en væsentlig replik i den intense forestilling "Gud taler ud", som i øjeblikket spiller (i en eftertragtet genopsætning) på Husets Teater på Halmtorvet.

Og hvordan undgår man så den der straf? Drik mindre, dans mere! For eksempel selvsamme sted, altså i UnderHuset under Husets Teater, som den første lørdag i hver måned indtages af Backstreet Northern Soul Club . Her er der fuldt fokus på northern soul og højt tempo på dansegulvet med svenske Sebastian, amerikanske Todd og Backstreet-residents Roy, Kasper og Ken bag dj-pulten. Og for lige at modsige vor egen danseglade kløgtighed: Bemærk husets rødvin i baren, som er virkelig god!  - til 40 kr. per glas.

Hvad: Backstreet Northern Soul Club
Hvor: Underhuset, Husets Teater, Halmtorvet
Hvornår: Lørdag 3. maj kl. 21.30
Hvordan: Link til Husets Teater


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA