x

Disse 10 navne skal du høre til Spot

Disse 10 navne skal du høre til Spot

Det er langt om længe blevet tid til, at årets Spot Festival løber af stablen. Stemningen i det forårsramte Aarhus er på et bristepunkt af forventninger til weekendens store udbud af up&coming bands og mere etablerede kunstnere med nyt i bagagen, vidensdeling i form af seminarer med højtestimerede branchefolk og den sagnomspundne networking, der kan sikre en karrieremæssig fremtid, hvis man som skabende musiker har de helt rigtige toner i fingerspidserne.

GAFFA har kigget på det fyldige program, der bugner med spændende musikoplevelser, og forsøgt at vælge 10 anbefalelsesværdige koncerter. En stram opgave, så husk at kigge det samlede program efter på spotfestival.dk.

Vi har valgt: Broken Twin, Chorus Grant, Blaue Blume, Emilie Nicholas, Kill J (billedet), The Awesome Welles, Nelson Can, Lord Siva, Mont Oliver og Karl William. Læs mere her forneden samt hør et udpluk af tracks i playlisten. 

Broken Twin, Musikhuset - Store Sal, fredag den 2. maj klokken 15.30

Efter i lang tid at have været solidt hypet i udlandet (engelske NME skrev blandt andet, at Majke Voss Romme havde den smukkeste stemme, de havde hørt i æoner) udgav Broken Twin sit længeventede debutalbum "May" i mandags. GAFFAs Michael José Gonzalez blev bjergtaget og kvitterede med fem stjerner. Han skrev: 

"De mange små fine nuancer i både Voss Rommes stemme og i hjørnerne af lydbilledet gør, at sangene trods et ensartet udtryk ikke smelter sammen, og May fremstår helstøbt snarere end ensformigt. Et fornemt udspil fra et stort talent, vi forhåbentligt kommer til at høre meget mere til."

Chorus Grant, Musikhuset - Store Sal, fredag den 2. maj klokken 22.15

Kristian Finne Kristensen udgav sit andet album som Chorus Grant tidligere i år, og det er mildest taget blevet velmodtaget. GAFFAs Rune Schlosser skrev i sin fem stjerners anmeldelse: "Space består netop af det - plads. Plads til melodierne og en intelligent udsmykning, der er fantastisk veldoseret. Og plads til Kristian Finnes vokal, der aldrig har lydt smukkere."

Sammen med Nikolaj Manuel Vonsild, forsanger i When Saints Go Machine, udgiver Finne Kristensen den 9. juni mini-albummet "Ragazzi" som superduoen Cancer. Dem kan du også fange til årets Roskilde Festival. 

Blaue Blume, Musikhuset - Lille Sal, fredag den 2. maj klokken 22.15

Kvartetten har markeret sig som en af de mest spændende up&coming orkestre herhjemme. Deres avantgardistiske pop bærer præg af kantet new wave og drømmende romantik, der leder tankerne hen på The Smiths. De har netop udsendt en musikvideo til den glimrende single, "In Disco Lights"

Emilie Nicholas, SCC, fredag den 2. maj klokken 22.30

Emilie Nicolas' elektropop er både mørk og stemningsfuld – og med en stærk kvindelig vokal forrest i lydbilledet. Efter et par udgivelser på SoundCloud blev den 25-årige nordmand pludselig en af de mest hypede artister i Norge, og flere norske musikfolk spår hende til at være det største musikalske talent, landet har at byde på i 2014.

Kill J, Radar, fredag den 2. maj klokken 00.00

Den danske duo Kill J, bestående af Julie Aagaard og Lennart Rasmussen, nyder godt af en massiv hype i udlandet. Det seneste halve år har bandet høstet utallige roser fra førende musikmedier verden over. I sommeren 2013 fik KIll J deres gennembrud med 1. singlen 'Phoenix'. BBC Radio 1, The Guardian, Indieshuffle samt bunkevis af internationale blogs tog hurtigt projektet til sig og spåede KIll J succes i de kommende år.

The Awesome Welles, SCC, lørdag den 3. maj klokken 16.15

The Awesome Welles var et smut forbi Sebastian Wolffs (Kellermensch) studie i Esbjerg for at indspille en ep. Eller det var, hvad de i første omgang troede, for omgivelserne greb hurtigt det unge band og ruskede inspirerende i dem, og i næste nu havde de indspillet deres debutalbum i stedet. Det har indtil videre udmøntet sig i de to singler "The Undertaker" og "Out of the Woods". Ligesom kældermennesket nærer The Awesome Welles en forkærlighed for den ungdommelige tristesse, naturligvis svøbt godt ind i guitarsmadder.

Nelson Can, Godsbanen - Den Rå Hal, lørdag den 3. maj klokken 17.00

Nelson Can er et kompromisløst ungt upcoming band, som er noget så sjældent som et rockband uden en guitar. De kalder det selv for dogmerock, og princippet er, at alt skal gøres så simpelt og ind-til-benet som muligt, og dette kommer blandet andet til udtryk i bandets set-up, som udelukkende består af bas, trommer og vokal. Bandet har kun eksisteret i små to år, men har allerede spillet på et hav af nordeuropæiske spillesteder og festivaler og er blevet rost i selveste Rolling Stone Magazine.

Nelson Can er netop nu aktuelle med en ny ep, "EP2", hvorfra deres seneste musikvideo "Letting Go" stammer. Derudover er der også mulighed for at møde de tre piger til GAFFA Library Sessions fredag den 2. maj klokken 15.00

Lord Siva, Musikhuset - Caféscenen, lørdag den 3. maj klokken 18.45

GAFFAs Maria Therese Seefeldt Stæhr skrev det meget rammende om Lord Sivas debut-ep, "100", udgivet februar i år: "En debut-ep, der gør præcis, hvad den skal: viser styrke og vækker nysgerrighed." Hun kvitterede med fire stjerner. Og bemærket er den nordjyske rapper bestemt blevet. Han har netop også modtaget Spar Nords Stjerne Pris. GAFFA-redaktør Peter Ramsdal var jurymedlem og udtalte om den hædrede musiker: "Vi ser et stort udviklingspotentiale i ham og tror på, at han kan nå endnu længere, end han er nu. Alt i alt fremstår han kunstnerisk, udfordrende, fræk og farlig."

Mont Oliver, SCC, lørdag den 3. maj klokken 19.15

Hvis du synes, at en blanding af hiphop, pop, soul og indie lyder speciel, men interessant, så vil du elske Mont Oliver. Bandet skriver, indspiller og producerer alle numre selv og bruger deres særegne og udanske udtryk til at skubbe til nogle af de dogmer, der ellers er inden for genrerne. Der er lige dele rå hiphop beats, samples og storladne synthesizere, og i front imponerer Jakob Hammershøj med sin patosfyldte vokal.

Karl William, Musikhuset - Lille Sal, lørdag den 3. maj klokken 22.30 

En dansk Frank Ocean? Karl William er dansksproget r&b med fortællinger fra nattelivet - og ikke mindst dagen derpå. Den rødhårede teenager har også gjort sig bemærket i år på både Vegas Udvalgte og Musik Aarhus Festival. På førstnævnte bemærkede GAFFAs Mathias Brok om det danske talent i sin fire stjerners anmeldelse: "Og Karl William bliver bestemt spændende at følge fremover. Og så fik manden da også for alvor punkteret myten om, at rødhårede ikke har nogen sjæl."

Du kan her høre et track med hver af de ti kunstnere i WiMP og Spotify:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA