x

Video: The Sexican afrunder i Mexico

Video: The Sexican afrunder i Mexico

Det danske undergrunds- og world/rock-fænomen The Sexican har i Mexico opnået samme succes, som for eksempel Michael Learns To Rock opnåede i Sydøstasien. Med andre ord er de voldsomt populære. Føler du, at du er gået glip af noget, får du nu muligheden for at følge orkestret på vejen i Mexico. De har nemlig filmet en tour-dagbog, hvoraf vi tidligere har bragt de to første kapitler.

I denne den sidste del af tour-dagbogen kan du blandt andet møde den dystert brummende, øldrikkende production manager Bob Daniels, som blandt andet har Radiohead, Bon Jovi og Annie Lennox på sit cv. 

The Sexican kan som kultfænomen sammenlignes med Gogol Bordello og Kaizers Orchestra med deres seje blanding af Balkan, sigøjner- og mariachi-musik. Herhjemme var de i 2011 nomineret til en DMA i kategorien Bedste World Album for deres debutalbum "The Summoning". GAFFAs Espen Strunk kvitterede med fire stjerner for de seks fyres indlevelse i den mexicanske mariachi-musik:

"Her messer Furio henover i gruppens opdatering af den græske myte om Orpheus, og det er svært at være blind for musikkens oplagte cinematiske kvaliteter. Denne anmelder kan ikke helt undslippe en fornemmelse af at have hørt det hele før, men veludført – det er det bestemt."

Turnéen i Mexico har allerede kastet forhandlinger med Rock del Parque i Bogota og selveste Rock in Rio af sig. Ringene har dog også bredt sig til Europa, hvor The Sexican er blevet booket til Sziget Festival i Ungarn. Derudover starter gruppens Europa-turné i midten af maj, hvor de også kommer forbi Danmark. Se den her forneden under tour-videoen.

The Sexican har siden lavet opfølgeren "Conscription" fra sidste år. Den modtog fornemme anmeldelser i blandt andet L.A. Weekly og den mexicanske udgave af Rolling Stone. Følg de fem gæve gutter på vejen her:

Europa-turné 2014:

16/5 - On Air Festival, Aalborg, DK

23/5 - Sweden, Malmö, SE

24/5 - World Village Festival, Helsinki, FI

30/5 - Kulturbrauerei, Berlin, DE

31/5 - PolkaBeats Festival, Cottbus, DE

27/6 - Venue TBD, Amsterdam, NL

28/6 - Festival Mundial, Tilburg, NL

18/7 - Czech Rep., Venue TBD, CZ

19/7 - Czech Rep., Venue TBD, CZ

15/8 - Sziget Festival, Budapest, HU

16/8 - Repsis, Wien, AU

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA