x

Instruer koncertfilm med Kashmir og Nephew

Instruer koncertfilm med Kashmir og Nephew

Moderne teknologi udfordrer den klassiske koncert-dvd. De to Aarhus-selskaber, GotFat Productions og Apptitude, er nemlig gået sammen med NorthSide med støtte fra Region Midtjyllands støtteordning More.Creative om at starte selskabet Re:Mix. I sommer optog Re:Mix to koncerter på NorthSide 2013, og de er nu klar til at dele resultatet med os andre. De to koncerter med henholdsvis Kashmir og Nephew er genskabt i to iPad-apps, der giver publikum mulighed for at skræddersy deres egen unikke koncertoptagelse. Se teaser forneden.

De to koncerter blev filmet af over 30 kameraer, og app'en giver publikum mulighed for at klippe og klistre efter lyst, skifte mellem de forskellige live-vinkler og på den måde sammensætte koncerterne helt efter egen smag. Man kan nærmest kalde det for en personlig director's cut-version. Selvfølgelig har app'en også en "sofa-vinkel", hvor udviklerne har givet deres eget bud på, hvordan koncerten kan redigeres, så man kan nyde billederne og musikken uden selv at skulle skifte vinkler.

Re:Mix præsenterer deres apps i forbindelse med Spot Festival, hvor det også vil være muligt at få en demonstration. I forbindelse med NorthSide i juni vil Re:Mix også lancere en iPhone-version af app'en. For begge apps gælder det, at de tre første numre er gratis at hente. Derefter kan man købe adgang til resten af materialet for 45,- kr.

Thor Hampus Bank er direktør for GotFat Productions og en af idémændene bag Re:Mix. Han har med initiativet fået større ambitioner:

- Kashmir og Nephew er de to største bands, vi kunne få i Danmark, men det er også bands, der har næsten hele deres fanbase i Danmark. Vi kunne godt tænke os at gøre det med et internationalt band, der er etableret og har et meget større marked. Vi håber, at Lars Ulrich ringer og spørger, om vi ikke lige skal lave en app, når Metallica kommer til Aarhus. Eller at han inviterer os til San Francisco – så gør vi også gerne det, siger Thor Hampus Bank med et forventningsfuldt smil.

Du kan høre mere om Re:Mix og deres app på seminar under Spot Festivl lørdag den 3. maj klokken 16.45 på Radisson - Lokale I. Læs mere her.

Se teaser her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA